Promocija knjige ‘Sve dok ne svane’ autora Hazima Hadzića biće upriličena u Bosanskoj Krupi, 16.aprila 2019.godine u Maloj sali Doma kulture sa početkom od 19h. Sigurno ste primjetili simpatični lik tinejdžerke Minke, koja sa profila Omerovca svakodnedno donosi i obrađuje probleme današnjice i na jedan simpatičan način nasmijava, opominje društvo šta to danas zaokuplja omladinu, ali i starije. Iza profila Omerovce, ali i simpatične Minke, stoji Hazim Hadžić iz Kalesije, dvadesettrogodišni mladić i pisac jedne zbirke priča i tri romana, od kojih je roman ‘ Sve dok ne svane’ dostigao najveći uspjeh. Roman “Sve dok ne svane” nekoliko mjeseci je bio najtraženiji naslov u najvećoj online knjižari u BiH Knjiga.ba , a zainteresiranost za ovom mladog pisca i njegove romane proširila se širom regiona. Simpični lik Minke možda neće uživo zabavljati Krupljane, ali će njen utjelovitelj smiješnih i simpatičnih situacija svakako moći uživo da predstavi sebe te svoj roman ‘Sve dok ne svane’, čija priča je zanimljiva i edukativna, ali i pristupačna za sve čitatelje.

Elma Velić

Minka

Vlada Kantona Sarajevo donijela je odluku kojom je utorak, 16. april, proglašen Danom žalosti na području KS-a, zbog jučerašnje saobraćajne nesreće u kojoj su stradale prosvjetne radnice iz OŠ "Kovačići".

"Povodom saobraćajne nesreće u kojoj su živote izgubile Mina Kadrić, Lejla Sadiković, Almina Ćorović i Merima Balkić, zaposlenice i bivša zaposlenica OŠ"Kovačići", Vlada KS je donijela odluku da se utorak 16. april 2019. proglašava Danom žalosti na području Kantona Sarajevo", navedeno je na Twitter profilu Vlade Kantona Sarajevo.Četiri ženske osobe,medju kojima Krupljanka Merima Balkić poginule su jučer na putu Sarajevo - Pale, nakon što je automobil kojim su se vozile sletio s puta i završio u kanjonu Miljacke.Uzrok tragedije još uvijek nije poznat.

Federalna.ba

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 532 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...