Prva aktivnost prvih "Dana reisa Džemaludina Mehmeda efendije Čauševića" ,u organizaciji bosanskokrupskog udruženja koje baštini u nazivu -ime uvaženog reisa, je bila promocija nove knjige koja će život i djelo najvažnije ličnosti u historiji Islamske zajednice Bosne i Hercegovine,historije Bošnjaka,približiti onima koji žele učiti,znanjem i izučavanjem tražiti odgovore iz prošlosti i iznalaziti načine  boljeg,kvalitetnijeg,ponosnijeg života,kako muslimana u Bosni i Hergovini,tako i svih naroda koji čine bit i posebnost Bosne i Hercegovine kako interkulturalne zajednice na jednom malom geografskom prostoru,na kojem su se prelamale, a i danas prelamaju interesi velikih i malih politika  iz cijelog svijeta. 

Reis1

 

Knjiga Reis Dž. Čaušević 8

Reis2

Knjiga Reis Dž. Čaušević 11

Reis3

"Čovjek od znanja,vizionar,koji se zalagao za ravnopravanost žena,velikan koji je sa svojim naukama i naukom onog vremena,daleko ispred naših “vizionara” i “naučnika” ovog vremena.Ovo je samo jedan od komentara izrečen na početku ovogodišnjih prvih "Dana reisa Džemaludina Čauševića",uoči sedmih tradicionalnih Susreta hadžija u bosanskorupskoj mjesnoj zajednici Arapuša.

Reis1

 Reis2

- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

03.08. u 20,50 sati ul.511 Slavne saobraćajna nezgoda - sudar dva put.motorna vozila.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.

U 21,50 sati B.Krupa narušavanje javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem od strane 2 lica i točenjem alkohola pijanim licima od strane 1 lica.Lica lišena slobode i zadržana do otrežnjenja.Prekršajni nalog na 3 lica.

04.08. u 16,35 sati Gulanova okuka na putu R-404 saobraćajna nezgoda - sudar dva put.motorna vozila.2 lica zadobila lakše tjelesne povrede.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.

05.08. u 13,30 sati B.Krupa narušavanje javnog reda i mira fizičkim napadom od strane 1 lica.Prekršajni nalog na 1 lice.

U 23,00 sati ul.Patriotske lige saobraćajna nezgoda - jedno put.motorno vozilo.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.

U 23,45 sati Voloder narušavanje javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem od strane 1 lica.Lice lišeno slobode.Prekršajni nalog na 1 lice.

06.08. u 02,00 sati B.Krupa narušavanje javnog reda i mira puštanjem glasne muzike od strane 1 lica.Prekršajni nalog na 1 lice.

-Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervencija i dojava o požaru.

-Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopštava da je u proteklom periodu pregledala 171 pacijenata, za KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 22 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

-JKP“10. Juli”Bos. Krupa saopštava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća.Danas nema prekida u isporuci vode.

-Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća.Danas nema planskih prekida u isporuci električne energije.

-Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po suhim kolovozima.

Upozorenje na manje odrone kamena na kolovoz mag.puta M-102 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 20 C , vlažnost zraka 96% , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 36 cm (NV).

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 337 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...