Danas je načelnik općine Bosasnska Krupa, Armin Halitović, primio organizatore i učesnike Erasmus plus projekta, koji se već od ponedjeljka odvija u turističko-ugostiteljskom objektu „Zlatna nit“. U posjeti načelniku, osim organizatora i učesnika ovog projekta, bili su i predstavnici Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH te predstavnici kompanije Vispak, iz BiH.

nacelniknesto1

 

nacelniknesto2

nacelniknesto3

Policija u Unsko-sanskom kantonu (USK) od danas kreće s restriktivnim mjerama i kontrolama na tački provjere u Ključu.

Svi ilegalni migranti koji se u Bihać i Veliku Kladušu budu uputili bez adekvatne dokumentacije, bit će vraćeni na mjesto polaska, najavljeno je danas na sastanku premijera USK-a Huseina Rošića i predstavnika gradova i općina s područja tog kantona.

- Ne možemo više tolerisati ovakvu situaciju. Već od danas krećemo s restriktivnim mjerama i svim migrantima bez adekvatne dokumentacije, neće biti dopušten ulazak na područje USK. To moramo odmah uraditi, a nadamo se kako će do idućeg petka i Ministarstvo sigurnosti BiH napokon nešto konkretno poduzeti po pitanju privremene smještajne lokacije za migrante - rekao je premijer USK-a.

Prema operativnim saznanjima, samo u Bihaću trenutno boravi više od pet hiljada migranata.

-Nažalost, to je i dalje samo naš problem. Neprestano se ponavljamo i apelujemo nadležnima, međutim nemamo ni odgovor, a kamoli željenu reakciju - ustvrdio je savjetnik gradonačelnika Bihaća Edin Moranjkić

Politički predstavnici USK-a su s aktuelnim stanjem upoznali i predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića, od kojeg također očekuju pomoć u narednoj sedmici.

 

FENA

Sara Nuhić iz Bosanske Krupe osvojila je izvrsno treće mjesto na svjetskoj olimpijadi iz njemačkog jezika koja je ove godine održana u gradu Freiburg(Njemačka) od 15.-28.jula.Nakon što se nedavno izborila za titulu državne prvakinje BiH u poznavanju njemačkog jezika na „Olimpijadi njemačkog jezika 2018“ koja se organizuje pod pokroviteljstvom Goethe instituta sa kojim Opća Gimnazija Bosanska Krupa ima višegodišnju i odličnu saradnju, Sara se i u Njemačkoj natjecala u evropskom referentnom okviru B1.

sara

 

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 706 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« April 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda