U četvrtak 30.augusta od 17 sati u Domu kulture u Bosanskoj Krupi,Općinski odbor SDP-a Bosanska Krupa organizuje promociju knjige autora prof.dr.Denisa Bećirovića „Država Bosna i Hercegovina u fokusu“. Ovo djelo Denisa Bedćirovića, doktora historijskih nauka, tretira izuzetno važan period u historiji Bosne i Hercegovine uopće, a posebno Islamske zajednice. Njena geneza u vrijeme avnojske Jugoslavije temeljito je istražen,studiozno proučen i adekvatno predstavljen fenomen.U knjizi su obradjene ,za Islamsku zajednicu vrlo važne činjenice koje će ,na ovaj način, biti otete zaboravu.Kroz šest godina rada i istraživanja Denis Bećirović je došao do 35 do sada ne otvorenih arhivskih fondova i sve što je u knjizi kazano do sada je bilo gotovo nepoznato. Knjiga donosi niz dokumenata o izgubljenim vakufima , stradanjima imama, odlasku na Hadž, a sve u teškom razdoblju za Islamsku zajednicu.

OO SDP BiH Bosanska Krupa poziva sve sugradjane na promociju knjige prof.dr.Denisa Bećirovića „Država Bosna i Hercegovina u fokusu“ u četvrtak 30.augusta od 17 sati u Domu kulture Bosanska Krupa.

20 godina uspješnog rada i djelovanja italijanske humanitarne organizacije IPSIA u BiH obilježit će se u Bosanskoj Krupi u nedjelju, 2.septembra.

10,00 – 12,00 sati - Football no limits

-      Nogomet bez granica za svu djecu od 6-14 godina na SRC „ADE“ -stadion „Bratstva“ Bosanska Krupa

 

13,00 sati – Nogometna utakmica Italija –BiH

-      Volonteri iz Italije kontra prijatelja iz BiH

 

17,00 sati

-      Izložba fotografija i video film o 20 godina IPSIA-e u BiH

 

-      Druženje i koncert grupe „The Babe Barbarella“

 

 

20 godina IPSIA-e u Bosanskoj Krupi, nedjelja, 2.septembra

- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U 16,00 sati B.Otoka ul.Otočkog bataljona narušavanje JRiM-a nepostupanjem po izdatoj naredbi OSL od strane 1 lica.Prekršajni nalog na 1 lice.

-Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervencija i dojava o požaru.

-Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopštava da je u proteklom periodu pregledala 44 pacijenata, za KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 7 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

-JKP“10. Juli”Bos. Krupa saopštava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća.Danas od 07,30 do 08,00 sati planski prekidi u isporuci vode u ul.Unska-Popovac,od 07,30 do 09,00 sati u ul.Svetinja i od 12,00 do 14,00 sati u ul.Otočkog bataljona.Radovi na mreži.

-Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća.Danas od 08,30 do 16,00 sati povremeni prekidi u isporuci električne energije Jezerski grad NN mreža izlaz prema repetitoru.

-Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po suhim kolovozima.

Upozorenje na manje odrone kamena na kolovoz mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 13 C , vlažnost zraka 97% , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 30 cm (NV).

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1246 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Oktobar 2016 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda