U ponedjeljak je počeo međunarodni kamp za mlade, u organizaciji BH Roots - udruženja iz Danske i Kulturno umjetničkog društva „Grmeč“ iz Bosanske Krupe. U sklopu Erasmus plus projekta, na kojem prisustvuje preko 40 učesnika, mladih lidera iz Turske, Austrije, Danske, Švicarske, koji su porijeklom iz Bosne i Hercegovine, ali i učesnika iz naše zemlje, prisustvuju i mladi uspješni stručnjaci iz različitih oblasti, koji će držati radionice i podijeliti svoja iskustva.

Erasmus

 Erasmus2

- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U Bos.Krupi KD-nasilje u porodici od strane 1 lica.Lice lišeno slobode i zadržano.Izvještaj Kantonalnom tužilaštvu o počinjenom KD-u.

-Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervencija i dojava o požaru.

-Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopštava da je u proteklom periodu pregledala 32 pacijenata, za KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 4 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

-JKP“10. Juli”Bos. Krupa saopštava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća.Danas od 07,30 do 15,00 sati prekid u isporuci vode u ul. Prvomajska i Dolovi.Sanacija kvara na mreži.

-Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća.Danas nema planskih prekida u isporuci električne energije.

-Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

- Službe  za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po mjestimično vlažnim kolovozima.

Upozorenje na manje odrone kamena na kolovoz mag.puta M-102 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 19 C , vlažnost zraka 99% , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 36 cm (NV).

 

Operativni centar civilne zaštite

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 339 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...