U sali Skupštine Unsko-sanskog kantona potpisan je Memorandum o saradnji između  Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona i Save the Children u BiH,  kojim se ozvaničila saradnja na polju ranog rasta i razvoja djece ovih ustanova. 

Druga oš

 

- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U 15,00 sati Baštra prijava pronalaska NUS-a.Na lice mjesta izašla patrola policije i utvrdila da se radi o kumulativnim minama M 80 te iste obilježila.Upoznata Kantonalna uprava CZ čiji će timovi izvršiti uklanjanje i uništavanje pronađenog NUS-a.

-Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervencija i dojava o požaru.

-Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopštava da je u proteklom periodu pregledala 37 pacijenata, za KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 5 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

-JKP“10. Juli”Bos. Krupa saopštava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća.Danas nema planskih prekida u isporuci vode.

-Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća.Danas nema planskih prekida u isporuci električne energije.

-Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po mjestimično vlažnim kolovozima.

Upozorenje na manje odrone kamena na kolovoz mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 12 C , vlažnost zraka 92% , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 30 cm (NV).

- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

Dana, 24.08. u 08,45 sati desila se SN Bos.Krupa od strane 1 putničkog i 1 teretnog vozila, 1 lice zadobilo LTP   (suvozač), izvršen uviđaj i uručen prekršajni nalog vozaču putničkog vozila.

Dana, 24.08. u 17.10 sati Baštra fizičkim napadom 1 lica na 2 lice, prekršitelj napustio mjesto po pronalasku istog uručen mu prekršajni nalog.

Dana, 25.08. u 00,20 sati desilo se KD nanošenje LTP 1 lica naspram 2 lica, lišen slobode, izvršena kriminalistička obrada, ide izvještaj tužilaštvu.

Dana, 25.08. u 09,30 sati desila se SN Bos.Krupa na putu M14 Podvran sudar 2 putnička vozila, izvršen uviđaj, 1 lice zadobilo LTP, uzrok oduzimanje prava prvenstva, prekršajni nalog na 1 vozača.

Dana, 25.08. u 13.35 sati desila se SN Bos.Krupa u Ul.511 od strane 1 lica vožnja bicikla u alkoholoziranom stanju, lice pri padu zadobio povrede, uručen prekršajni nalog upućen u bolnicu.

Dana, 25.08. u 19.00 sati desilo se narušavanje JRiM G. Ljusina prijetnja putem društvenih mreža, 1 licu uručen prekršajni nalog.

Dana, 26.08. u 11,40 sati desila se SN Ćevanuše od strane 1 putničkog vozila, slijetanje s kolovoza, izvršene uviđajne radnje, uručen prekršajni nalog na 1 lice.

Dana, 26.08. u 14.30 sati desila se SN Bos.Krupa Ul.Badićka od strane 1 putničkog vozila,udar u zaštitnu ogradu. Izvršen uviđaj, materijalna šteta, prekršajni nalog na 1 lice .

Dana, 26.08. na putu R-402 desila se SN Kriviodl od strane 1 putničkog vozila slijetanje s kolvoza 1 lice zadobilo LTP   (suvozač), izvršen uviđaj i uručen prekršajni nalog na 1 lice.

-Vatrogasna jedinica izvještava da je imala intervencija i dojavu o požaru dana 25.08. u 09,20 sati dojava požara krovne konstrukcije u ul.Envera Krupića na lice mjestqa izašla dva vatrogasna vozila i tri vatrogasca.Utvrđeno da se radi o lažnoj dojavi jer je vlasnik iza kuće palio grane i lišće.U 10,00 sati tehnička intervencija na putu M-14 Podvran zbog SN sudar dva put.motrona vozila.

-Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopštava da je u proteklom periodu pregledala 160 pacijenata, za KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 13 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

-JKP“10. Juli”Bos. Krupa saopštava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća.Danas od 08,00 do 15,00 sati prekid u isporuci vode u ul.Tećija –Dolovi.Radovi na mreži.

-Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća.Danas nema planskih prekida u isporuci električne energije.

-Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po mokrim kolovozima.

Upozorenje na manje odrone kamena na kolovoz mag.puta M-102 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 11 C , vlažnost zraka 95% , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 30 cm (NV).

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 387 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Juli 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda