Greška
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/radiobkb/public_html/images/Vrticki sajam 2018
Obavijest
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/Vrticki sajam 2018

Članak je filtriran: četvrtak, 21 Juni 2018

Šestu  godinu za redom u Bosanskoj Krupi na stadionu malih sportova „Idrinovac“ i gradskom keju održan je Vrtićki sajam i projekt „Rastimo uz ples“.Vrtićki sajam se organizuje na inicijativu Vijeća roditelja i Vijeća odgajatelja JU“Dječije obdanište i dom učenika“ Bos.Krupa. 

Vrticki sajam

 

{gallery}Vrticki sajam 2018:::0:0{/gallery}

Predstava za djecu „Lakonoga u čarobnoj šumi“, nastala prema tekstu "Stonoga i prijatelji" Fahrudina Kučuka u sklopu Festivala dječije umjetnosti “FEDU” Sarajevo, u Bosanskoj Krupi će biti izvedena u Domu kulture, 25. juna (ponedjeljak) s početkom u 19.00 sati. Predstava je poklon Udruženja FANI iz Sarajeva, Općine Bosanska Krupa i Centra za kulturu, obrazovanje i informisanje pa je ulaz besplatan. 

Predstavu je režirao i adaptirao Riad Ljutović. Glumci u ovoj muzičkoj basni su Andrea Aković u ulozi Lakonoge, Armin Omerović je Lisac Dugonja i mladi Filip Radovanović, Pauk Pepe. Izbor muzike, koreografiju, kostimografiju i scenografiju potpisuje Riad Ljutović, a grafički dizajn, ilustracije i likovno oblikovanje Sanela Husić – Musabašić. 

Predstava se organizira u koprodukciji Udruženja "Fani" i Javne ustanove „Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo“. Producenti su Fahrudin Kučuk i Edin Kukavica. 

Iako je predstava primarno namijenjena za predškolski i školski uzrast, glumci ističu da je ovo poučna predstava ne samo za djecu nego i odrasle, jer će roditelji zajedno s djecom učiti o određenim stvarima. Predstava nosi poruku o značaju prijateljstva, te da su to vrijednosti koje djeca trebaju učiti od malih nogu. U pitanju je poučna priča kroz koju se na zabavan način provlače upozorenja koja su bitna za djecu. 

"Najvažnija poruka koju nosimo je o značaju prijateljstva. Moramo kroz čitav život imati prave drugare, prave prijatelje. To su vrijednosti koje trebamo učiti djecu već od malih nogu. I skrenuti pažnju na neke probleme, kao što su da djecu ne smijemo puštati same među nepoznate osobe ili u nepoznate dijelove grada. Čarobna šuma predstavlja taj grad, odnosno sve opasnosti kojim djeca mogu biti izložena svakim danom", kaže režiser Riad Ljutović. 

25. juni (ponedjeljak) u 19.00 sati, Dom kulture Bosanska Krupa, ULAZ BESPLATAN. 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

b 180326050

 

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 326 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa