Šestu  godinu za redom u Bosanskoj Krupi na stadionu malih sportova „Idrinovac“ i gradskom keju održan je Vrtićki sajam i projekt „Rastimo uz ples“.Vrtićki sajam se organizuje na inicijativu Vijeća roditelja i Vijeća odgajatelja JU“Dječije obdanište i dom učenika“ Bos.Krupa. 

Vrticki sajam

 

Predstava za djecu „Lakonoga u čarobnoj šumi“, nastala prema tekstu "Stonoga i prijatelji" Fahrudina Kučuka u sklopu Festivala dječije umjetnosti “FEDU” Sarajevo, u Bosanskoj Krupi će biti izvedena u Domu kulture, 25. juna (ponedjeljak) s početkom u 19.00 sati. Predstava je poklon Udruženja FANI iz Sarajeva, Općine Bosanska Krupa i Centra za kulturu, obrazovanje i informisanje pa je ulaz besplatan. 

Predstavu je režirao i adaptirao Riad Ljutović. Glumci u ovoj muzičkoj basni su Andrea Aković u ulozi Lakonoge, Armin Omerović je Lisac Dugonja i mladi Filip Radovanović, Pauk Pepe. Izbor muzike, koreografiju, kostimografiju i scenografiju potpisuje Riad Ljutović, a grafički dizajn, ilustracije i likovno oblikovanje Sanela Husić – Musabašić. 

Predstava se organizira u koprodukciji Udruženja "Fani" i Javne ustanove „Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo“. Producenti su Fahrudin Kučuk i Edin Kukavica. 

Iako je predstava primarno namijenjena za predškolski i školski uzrast, glumci ističu da je ovo poučna predstava ne samo za djecu nego i odrasle, jer će roditelji zajedno s djecom učiti o određenim stvarima. Predstava nosi poruku o značaju prijateljstva, te da su to vrijednosti koje djeca trebaju učiti od malih nogu. U pitanju je poučna priča kroz koju se na zabavan način provlače upozorenja koja su bitna za djecu. 

"Najvažnija poruka koju nosimo je o značaju prijateljstva. Moramo kroz čitav život imati prave drugare, prave prijatelje. To su vrijednosti koje trebamo učiti djecu već od malih nogu. I skrenuti pažnju na neke probleme, kao što su da djecu ne smijemo puštati same među nepoznate osobe ili u nepoznate dijelove grada. Čarobna šuma predstavlja taj grad, odnosno sve opasnosti kojim djeca mogu biti izložena svakim danom", kaže režiser Riad Ljutović. 

25. juni (ponedjeljak) u 19.00 sati, Dom kulture Bosanska Krupa, ULAZ BESPLATAN. 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

b 180326050

 

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 307 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Oktobar 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda