Greška
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/radiobkb/public_html/images/vrtic una
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/radiobkb/public_html/images/halilovic
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/radiobkb/public_html/images/osotoka
Obavijest
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/vrtic una
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/halilovic
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/osotoka

Članak je filtriran: četvrtak, 17 Maj 2018

U užem jezgru Bosanske Krupe nalaze se dva drvena mosta koji povezuju lijevu i desnu obalu Une, jedan je rekonstruisan 2016. i za to je utrošeno oko 350 hiljada KM, a drugi će u narednim danima. Danas je, simbolično na Dan rijeke Une, potpisan ugovor između načelnika Općine Bosanska Krupa Armina Halitovića i direktorice firme BC-Gradnja Fahire Bešić vrijedan 249.740,60 KM.Na drvenom mostu sa tri riječna jarma i četiri polja rasponske konstrukcije bit će zamijenjena kompletna drvena konstrukcija i izvršeno pjeskarenje sa nanošenjem zaštite na metalne elemente kontrukcije. Cjelokupna drvena konstrukcija, za razliku od prethodne, izvodit će se od rezane građe lišćara da bi se povećala trajnost mosta, te da bi se u potpunosti zadržao njegov oblik i prepoznatljiv izgled.

„U drugoj polovini pretprošle godine sanirali smo drveni most ispod Starog grada jer je zaista bio prioritet, znatno je oštećen usljed vremenskih neprilika i visokih vodostaja. Sada je na redu i drugi gradski drveni most. Opravdanost za to leži u njegovoj dotrajalosti, ali i činjenici da su Krupljani na poseban način vezani za mostove. Povećat ćemo sigurnost pješaka i središte grada učiniti još ljepšim“, kaže načelnik Općine Armin Halitović.

Sredstva za sanaciju mosta su osigurana u ovogodišnjem budžetu Općine Bosanska Krupa. Rekonstrukcija mosta počinje 1. juna i trajat će 180 kalendarskih dana. Most većinu tog vremena neće biti prohodan pa će se koristiti alternativni pravci, željezni most u neposrednoj blizini i Male ade.

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Drveni most Mlinovi 2

 

U JU"Dječije obdanište i dom učenika" Bosanska Krupa tradicionalno se obilježava Dan rijeke Une.Planiranim prigodnim aktivnostima, djeca i odgajateljice, obilježile su za ovu ustanovu veoma važan i značajan datum 17. maj - Dan rijeke Une. Smaragdna ljepotica zaslužuje da se na njenu ljepotu i značaj svakodnevno ukazuje i razvija svijest još od najmlađe populacije. Mališani grupe „ Pčelice“ pored redovnih dnevnih aktivnosti, napravili su i šetnju do obala rijeke Une i simboličnim bacanjem cvijeća poručili : "Čuvajmo našu jednu jedinu rijeku Unu!"

{gallery}vrtic una:::0:0{/gallery}

Nakon višemjesečne pauze uzrokovane izostankom finansijskih sredstava i podrške Edin Hailović se vratio na motokros staze i u velikom stilu odvezao utrke u Hrvatskoj i Sloveniji.

halilovic

 

{gallery}halilovic:::0:0{/gallery}

Plesom,riječima i pjesmom Osnovna škola „Otoka“ obilježila je svoj dan 17.maj i ujedno 131 godinu postojanja. U kratkoj prezentaciji kojom su, u prisustvu brojnih učenika,roditelja,gradjana,ali i bivših i sadašnjih prosvjetnih radnika otvorili svečani program , ukazali su na sve uspjehe, postignuća ,zalaganja i trud kako djece tako i uposlenih ove škole kako u nastavnim tako i vannastavnim aktivnostima.

osotoka

 

{gallery}osotoka:::0:0{/gallery}

- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U 17,45 sati.Bos.Krupa ul.511 Slavne SN-sudar put.motornog vozila i mopeda.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen. Prekršajna prijava na 1 lice.

- Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervencija i dojava o požaru.

- Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopštava da je u proteklom periodu pregledala 31   pacijenata, za KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 6 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

- JKP“10. Juli”Bos. Krupa saopštava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća. Danas od 08,00 do 11,00 sati prekid u isporuci vode u ul.Gazijska,od 10,00 do 11,00 sati u ul.Proleterska.Sanacija kvara na mreži i od 09,00 do 11,00 sati naselja Veliki Badić i Šabići.Radovi na mreži.

- Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća.Danas od 08,00 do 16,00 sati povremeni planski prekidi u isporuci električne energije na niskonaponskoj mreži Begići.

-Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po suhim kolovozima.

Upozorenje na manje odrone kamena na kolovoz mag.puta M-102 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 9 C , vlažnost zraka 76% , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 70 cm (NV).

 

Operativni centar civilne zaštite

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 554 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa