Članak je filtriran: utorak, 03 April 2018

Predstavnici Općine Bosanska Krupa i Biznis centra bh. dijaspore (DBC) potpisali su Memorandum o saradnji koji se zasniva na zajedničkom pružanju podrške ulaganju, obostranoj promociji i aktivnosti na privlačenju investitora iz bosanskohercegovačke dijaspore. Inače, Biznis centar je predstavljen krajem prošle godine u Sarajevu i od tada svoje aktivnosti provodi u sklopu USAID Projekta „Jačanje uloge dijaspore u ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine”.

 

Općina i Biznis centar su se obavezali da zajedno rade na ispunjavanju ciljeva unapređenja pružanja usluga, podrške i savjetovanja potencijalnih investitora iz bosanskohercegovačke dijaspore. Razmjenjivat će informacije, zajedno pružati potporu ulagačima i promovisati aktivnosti vezane za saradnju sa dijasporom.

 

„Preko 2 miliona državljana BiH živi u inostranstvu. Naša dijaspora je primjer uspješne integracije u zajednice širom svijeta, imaju ogroman potencijal, stečeno iskustvo u radu i ostvarene poslovne veze. Sve su to činjenice koje motivišu lokalnu zajednicu da preduzima korake u privlačenju potencijalnih investicija bh. dijaspore. Jedan od tih koraka svakako je i saradnja sa Biznis centrom“, kaže načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović.

 

Aktivnosti DBC-a se ostvaruju u saradnji sa lokalnim partnerskim organizacijama „Naša perspektiva“ i „Restart“, koje već nekoliko godina uspješno djeluju kao servisi podrške potencijalnim investitorima iz bh. dijaspore.

 

DBC je otvoren i za organizaciju predavanja, prenos znanja i iskustva, nudi sve mogućnosti za pokretanje novih investicija, projekata razvoja te jačanje kapaciteta i umrežavanje bh. dijaspore na polju ulaganja u privredni razvoj BiH. Pruža pomoć u procesu registracije, izrade studija izvodljivosti, kreiranja biznis planova, sticanja uslova za poslovanje, te pružanja različitih oblika tehničke asistencije, poslovnog savjetovanja, informisanja i edukacije potencijalnih investitora.

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

02.04. u10,35 sati došlo je do narušavanja JRiM u Ul. Generala Mirsada Sedića od strane 1 lica prosijačenjem, istom licu uručen je prekršajni nalog.

02.04. u 15.35 sati došlo je do narušavanja JRiM u M.Selu od strane 2 lica učestvovanje u tuči, lica lišena slobode i zadržana, uručen im prekršajni nalog, kako je 1 lice strani državljanin prekršajni postupak je išao po skraćenom postupku.

Takođe iz PS Bosanska Krupa izvještavaju da nije bilo KD i SN.

- Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervencija i dojava o požaru.

- Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopštava da je u proteklom periodu pregledala 43   pacijenata, za KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 4 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

- JKP“10. Juli”Bos. Krupa saopštava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća. Jutros od 03.00 do 10,00 sati prekid u isporuci vode u ul.511.Slavne brigade zbog radova na mreži, takođe od 07.30 do 15.00 sati prekid u isporuci vode u UL. Dana Nezavisnosti ,radovi na vodovodnoj mreži.

- Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća. Danas od10.00 do 12.00 sati planski zastoj radovi na na TS Otoka škola tako da slijedeća naselja neće imati električnu energiju :Johova dolina, Orašlje, Otoka centar, Bešići, Vrletnica, Redak, Hasanagića selo, Ćevanuše, Manda, Varmazi, Kajtezi, Donja i Gornja Bukovska, Voloder, Otoka škola, Mujagići, Podmračaj i Crkvina.

-Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija se po suhim kolovozima. Upozorenje na manje odrone kamena na kolovoz mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 12 C , vlažnost zraka 77% , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 199 cm (NV).

 

Operativni centar civilne zaštite

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 507 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa