Sinoć je u Bosanskoj Krupi održana Maturijada, zabava koju za sve učenike srednjih škola s područja općine već osmu godinu organizuje načelnik Armin Halitović.

 

Bosanskom Krupom jučer su, baš kao i ranijih godina, odjekivali pjesma, smijeh i prikladni povici. Svim građanima koji su sa oduševljenjem pratili kolonu učenika bilo je sasvim jasno kako je proljeće i vrijeme maturanata, da su kraj aprila i maj rezervisani za njihove nastavne i vannastavne aktivnosti. Jedna od dražih aktivnosti, mogli smo se uvjeriti, upravo je i Maturijada koju organizuje Općina i načelnik.

 

Maturanti su se sa svojim razrednim starješinama, pedagozima i direktorima, okupili u Malim adama gdje su se u jednoobraznim majicama pipremljenim posebno za tu prigodu fotografisali, družili sa prijateljima i sugrađanima. Potom su se uputili u šetnju gradom, nakon čega su otišli na zabavu u ugostiteljski objekt rezervisan isključivo za njih. Zabava je trajala do 00.00 sati kada su učenici – putnici imali obezbijeđen prevoz kućama.

 

Općina Bosanska Krupa organizacijom ove manifestacije mladima želi dati do znanja kako misli na njih, želi da se maturanti svih srednjih škola upoznaju i zbliže ako već nisu ranije, te steknu poznanstva koja će im mnogo značiti u životu, već kada odu studirati u druge gradove.

 

Maturanti su i ovaj put skrenuli pažnju na sebe, izazvali oduševljenje svih građana, zabavili se i na vrijeme otišli kućama, kako bi se počeli pripremati za ostale obaveze, a to su maturalni ispiti i maturalne zabave koje se organizuju u okviru školskih aktivnosti.

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa


Jutros od 09,00 sati ,a nakon Kolegija, Općinsko vijeće Bosanska Krupa održalo je vanrednu sjednicu povodom hapšenja generala AR BIH,bivšeg komandanta 5.Korpusa Atifa Dudakovića i njegovih saboraca.Vijećnici su izražavajući svoju podršku uhapšenima, ali izražavajući i svoje neslaganje sa načinom na koji su uhapšeni kao i kako su rekli, pokušajima izjednačavanja žrtve i agresora te predstavljanja agresije kao gradjanskog rata usvojili Deklaraciju o mjestu i ulozi 5.Korpusa ARBIH 1992.-1995.godina i nepravedno hapšenje ratnog komandanta ARBIH generala Atifa Dudakovića i njegovih saboraca.

Deklaracija1

Deklaracija2

Deklaracija3

Deklaracija4

2

3

 

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 390 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...