Gradska galerija JU „Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje“ Bosanska Krupa  organizuje treću samostalnu izložbu autora Slađane Topić- Mesić.                                     Otvaranje izložbe bit će upriličeno u četvrtak, 7.decembra od 19,00 sati u Gradskoj galeriji u Bosanskoj Krupi – najavljeno je iz Gradske galerije uz poziv sugrađanima da svojim prisustvom uveličaju ovu svečanost.

 

RadioBK

- Policijska stanica  Bos.Krupa  obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

02.12. u 13,50 sati Donja Suvaja krivično djelo - teška krađa od strane NN lica ili više njih.Nakon kompletiranja predmeta slijedi izvještaj Kantonalnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu.

U 21,30 sati Bos.Otoka ul.Bukovska narušavanje javnog reda i mira  fizičkim napadom na drugo lice od strane jednog lica prema dva lica.Lice u alkoholiziranom stanju lišen slobode i zadržan.Prekršajni nalog na 1 lice.

- Vatrogasna jedinica  izvještava da  nije imala intervencija niti dojava o požaru u proteklom periodu.

- Hitna  služba  Doma  zdravlja  Bos.Krupa  saopštava  da  je  u proteklom periodu  pregledala  101   pacijenata, za  KB “Dr.I.Ljubijankić” je  upućeno  8  lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

- JKP“10. Juli”Bos. Krupa saopštava  da  je  isporuka vode  u  proteklom periodu  na području općine zadovoljavajuća.Danas nema prekida u isporuci vode.  

- Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu  zadovoljavajuća. Danas od 10.00 do 16.00 sati planski zastoj u isporuci električne energije na dalekovodu Baštra.

-Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija  po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija po mjestimičnovlažnim i klizavim  kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

 

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka -5 C , vlažnost zraka 79% , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 115 cm (NV).

Proteklog vikenda takmičari KK Feniks su nastupili na dva bitna turnira koji su održani u Sanskom Mostu i Banja Luci. Naime, riječ je o Kupu USK „Sana open 2017“ u organizaciji KK „Hurije“ iz Sanskog Mosta, te „Castra open 2017“ u organizaciji KK „Castra“.

U Sanskom Mostu je učestvovalo oko 300 takmičara sa područja USK-a i bližeg okruženja među kojima su se odlično raspoloženi feniksovci izborili za ukupno 13 medalja. Medalje su sa ovog turnira donijeli:

 1. 1.Adin Musić- zlato (kate dječaci 2008)
 2. 2.Alem Veladžić- zlato (kate dječaci 2009)
 3. 3.Senaid Veladžić- zlato (kate dječaci 2004) i srebro (borbe dječaci 2004 -50kg)
 4. 4.AsijaHarbaš - srebro borbe (borbe djevojčice 2007 -34kg)
 5. 5.Amra Halilović- srebro (borbe djevojčice 2005 +50kg)
 6. 6.Emana Husarević- srebro (borbe djevojčice 2006 +44kg) i bronza (kate djevojčice 2006)
 7. 7.Sumeja Mulalić- srebro borbe (borbe djevojčice 2004 -54kg)
 8. 8.Adna Grošić- bronza (borbe djevojčice 2004 -44kg)
 9. 9.Adnana Mesić- bronza (borbe djevojčice 2005 -50kg)
 10. 10.Elma Sedić- bronza (borbe djevojčice 2004 -39kg)
 11. 11.Sarah Šertović- bronza (kate kadetkinje)

 U Banja Luci je bio turnir međunarodnog karaktera sa oko 800 takmičara iz 53 kluba. Na ovom turniru ukupno je učešće uzelo 7 takmičara iz KK „Feniks“, a čak petero njih se kući vratilo sa medaljama i to 2 zlatne i 3 srebrene. Osvajači medalja su:

 1. 1.Alem Veladžić- zlato (kate dječaci 2009)
 2. 2.Senaid Veladžić- zlato (kate dječaci 2004)
 3. 3.Adin Musić- srebro(kate dječaci 2008)
 4. 4.Adnana Mesić- srebro (borbe djevojčice 2005 -50kg)
 5. 5.Amra Halilović- srebro (borbe djevojčice 2005 +50kg)

 

U upravi kluba ističu zadovoljstvo ovim odličnim rezultatima, ne samo na posljednjim takmičenjima, nego i u toku cijele protekle godine. KK „Feniks“ ostaje respektabilan klub i jedan od najtrofejnijih sportskih kolektiva na području USK-a.

 

RadioBK

Mjesec decembar,pored brojnih događanja u Centru za kulturu,obrazovanje i informisanje Bosanska Krupa, vezanih za predstojeće praznike obilježiće i promocija prve knjige Edine Muslić Halilagić .Knjiga koja ima naslov „Moj put“ je njena životna priča o dijelu njenog života u kom se,kao vesela,vedra i sretna žena iz Bihaća susrela sa saznanjem da je oboljela .Odlučila je svoju tešku borbu pretočiti u priču kako bi sve one koji prolaze njenim putem napunila dodatnom snagom za ličnu,najvažniju borbu za život i sve druge,zdrave, podsjetila da budu sretni,ali i spremni na iskušenja koje nosi svakodnevnica.

Kniga Edine Muslić Halilagić „Moj put“ (Život sa karcinom) biće bosanskorupskoj publici predstavljena u srijedu,šestog decembra u 18 sati u Domu kulture u Bosanskoj Krupi.

RadioBK

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 533 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...