- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

28.05. u 06,30 sati Bos.Krupa ul.Mahala saobraćajna nesreća - sudar dva put.motorna vozila.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.U 14,30 sati,Otoka saobraćajna nesreća - NN vozač udar u parkirano put.motorno vozilo.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Po pronalasku NN vozača biće uručen prekršajni nalog na 1 lice.29.05.u 08,45 sati Baštra krivično djelo - nasilje u porodici.Izvještaj kantonalnom tužilaštvu o počinjenom krivičnom djelu.

- Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu nije imala intervencija niti dojava o požaru.

- Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopštava da je u proteklom periodu pregledala 1 4 4 pacijenata, za KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 8 lica. Na porodilištu nije bilo prinova..

- JKP “10. Juli” Bos. Krupa saopštava da je isporuka  vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća. Danas nema planskih prekida u isporuci vode.

- Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas nema planiranih prekida u isporuci električne energije.

- Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvijao po redu vožnje.

 

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, te se saobraćaj na svim putnim pravacima odvija po suhim kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju. Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

 

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 06,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 14 C , vlažnost zraka 74,4% dok je vodostaj rijeke Une iznosio 79 cm (NV).

 

Slijedi informacija o zasigurno najslađem,najljepšem i najboljem času za one koji i jesu najslađi,najljepši i najbolji ! Hajrudin Šabić,predsjednik Udruženja pčelara "Lipa" Hajrudin Šabić je prilagođenim predavanjem pričao o pčelama,medu,košnicama.Tako su djeca praktično vidjela sve ono što su ih učiteljice učile u sklopu teme o vrijednostima meda i pčela koju su ovog mjeseca programom obrađivali u JU "Dječje obdanište i dom učenika".A znanje im je bilo za deset,tako je vrijedni pčelar Hajrudin najmlađe naučio sada za petnaest i na kraju ima dao ,za znanje i dobra pitanja čistu dvadesetku ! više još u posebnoj informaciji !
Dževada Štancl.

 

Foto galerija na FB stranici.

U organizaciji Udruženja "Zeleni vrh" i u suradnji sa udruženjem žena "Vakat" i Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Bosanska Krupa u starom gradu Jezerski danas su bili vrijedni mladi i žene iz Jezerskog i Pištalina,a pomogali su im članovi dobrovoljnog vatrogasnog bosanskokrupskog udruženja.
Sve ono što su vidjeli kada je dovršena sanacija ulazne kapije u jezerski Stari grad opredjelilo je članove ovih udruženja, da što bolje, od korova i drveća, očiste vanjske zidine i kulu u starom gradu i kako bi stvorili osnove da svi zajedno potraže sve one koji im mogu pomoći da se cijeli prostor ,kamenom zidanog dijela, rekonstruiše.Imaju i dalje planove,rekao nam je rukovoditelj akcije i predsjednik udruženja "zeleni vrh" Edin Hadžipašić.Željeli bi rekonstruisati i staru malu džamiju koja se nalazi u sklopu Starog grada.Ni tu nije kraj.Planova je mnogo,sve do onog koji bi značio da je starogradska tvrđava uređena,oplemenjena i stavljena u funkciju razvoja turizma.Više o akciji u slijedećem prilogu !
Dževada Štancl

Lijep sunčan dan,božanstveno zelenilo,hiljade veselih lica,isto toliko osmijeha danas se mogao lako naći u bosanskokrupskom izletištu Šujnovac.Održana je Peta bosanskokrupska čorbarijada u organizaciji Općine Bosanska Krupa,ŠPD "Unsko-sanske šume" i Centra za kulturu,obrazovanje i informisanje .Uspješno kao i do sada.Mladi i stari.Djeca i njihovi roditelji.svi su danas imali dovoljno prostora za radost,odmor i naravno kuhanje čorbi,roštilj,a nije manjkalo ni ražnjeva i janjaca.
Bosanski ,onako šeretski u prvi plan u sredini dana je stavljeno i takmičenje u spravljanju najbolje čorbe.važna je bila čorba u hiljadu elemenata,ali i odjeća,seviranje.Stručni žiri je čak u čorbi mogao osjetiti sa koliko su želje čorbari kuhalu u subotu u Šujnovcu.
Poseban je bio trenutak kada su se čorbe prinosile žiriju,a najsvečaniji kada je javno obznanjeno o ovogodipnjim najboljim.
diplome je ove godine uručio Općinski načelnik Armin Halitović uz ministra Vlade Unsko-sanskog kantona ,ministra za građenje,prostorno uređenje i zaštitu okoliša ,Tahira Nuhića.

Najbolja čorba je bila ona u velikom kotlu koja je bila za sve koji su željeli probati čuda šujnovačkog kuhanja.Nju je spravio Samir Beganović,ali ona nije bila u takmičarskom programu.
Čorbe koje su se spravljale sa znanjem,iskustvom,tremom,nestrpljenjem u takmičarskom dijelu su bile sve dobre "u dlaku".Stručnom žiriju nije bilo lako kušati i ocijeniti sve čorbe koje su donijeli odabrani članovi.Ipak,morala se uočiti razlika - odabrani su najbolji.
Treće mjesto je pripalo ekipi Komunalnog poduzeća "10 juli" iz Bosanske Krupe.Drugi su bili članovi ekipe "ZAH".Prvo mjesto,sa najboljom čorbom osvojile su najbolje:osamaest žena i djevojaka,članica ekipe HOT-čorba.Zalužile su nove kuhače,oklagije za dalje usavršavanje u kuhanju ovog bosanskog specijaliteta.
Najveselija ekipa su bili kuhari čorbe iz saveza za sport i rekreakciju 511 Bosanska Krupa.Najmlađa ekipa je dobila diplomu.To je tim Zelenih otoka.
Priznanje za najstariju ekipu je posebno ove godine.ono je pripalo ekipi "Badžo".Ova ekipa njeguje sjećanje na Huseina Kabiljagića Badžu i njegove suradnike koji više nisu među živima.Husein-Badžo je čovjek koji je zaželio,osmislio,promovirao i uredio izletište "Šujnovac" i sa svojim poduzećem ga darivao svojim sugrađanima za budućnost.Želio je da Šujnovac bude prepun njegovih sugrađana i njihovih gostiju.Želio se da se druže,vesele i surađiuju.Danas je sve to ispunjeno u prelijepom zelenom Šujnovcu.
Uz zvuke harmonike koja je dans "radila" cijeli dan,uz poziv na Šestu bosanskokrupsku čorbarijadu iduće godine,ne zaboravimo i diplomu za suradnju koju je općinski načelnik Armin Halitović uručio ŠPD "Unsko-sanske šume".
Dževada Štancl

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 409 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda