Uprava policije MUP-a USK obavještava javnost da je danas 27.05.2016. godine u 13,00 sati normaliziran saobraćaj na Graničnom prijelazu Izačić i magistralnom putu M 5.

 

           Deblokada saobraćaja na magistralnom putu i Graničnom prijelazu Izačić nastupila je nakon što su predstavnici Udruženja poljoprivrednika postigli dogovor sa predstavnicima Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

 

            Manji zastoji u odvijanju saobraćaja mogu se očekivati u narednih nekoliko sati na magistralnom putu M 5 i regionalnom putu Bihać - Cazin zbog povratka prosvjednika na lokacije mjesta stanovanja.

 

            Pozivamo vozače na strpljenje i dosljedno poštivanje naredbi ovlaštenih službenih lica koji će osiguravati navedene kolone traktora i radnih mašina poljoprivrednika koji su učestvovali u prosvjedu.

          

                                                                          

 

Uprava policije

Nakon poraza prije dva dana od 0:1, juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine juče se revanširala vršnjacima iz Srbije pobijedivši sa 2:0.

Susret je odigran pred oko 400 gledalaca u SC „Vujadin Boškov“ u Novom Sadu, a golove za naš tim postigli su Amar Suljić u 74' i Seid Behram u 90'.

Srbija-Bosna i Hercegovina 0:2 (0:2)

Srbija: Nikolić, Čočaj, Mesarović, Stanisavljević, Dinga, Mašović, Blagojević, Mehmedović, Zlatanović, Gojkov, Birmančević. Igrali su još: Radić, Terzić, Stevanović, Milojević, Nišić, Čoke, Petrov, Cvetković, Todorović, Šaponja. Selektor: Milan Kosanović. 

Bosna i Hercegovina: Jović, Šerbečić, Gavrić, Žerić, Husić, Bijelić, Demirović, Mustafić, Milićević, Mustedanagić, Suljić. Igrali su još: Durić, Bojo, Čubrilo, Mujagić, Behram, Čavar, Bajić, Salčinović. Selektor: Toni Karačić.

 

Emir Sedić

- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

Dana,26.05. u 14,50 sati desilo se krivično djelo Crkvina Bosanska Otoka, izvan bračna zajednica s mlađim maloljetnikom gdje je došlo i do nasilja nad maloljetnim licem pri čemu je zadobilo lakše tjelesne povrede, obavješteno tužilaštvo USK, protiv jednog lica bit će podnešena krivična prijava.

26.05. u 14.35 sati u Ul. Gimnazijskoj Bosanska Krupa došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane 1 lica ometanjem i omaložavanjem ovlaštenih službenih lica, uručen prekršajni nalog 1 licu.

26.05. u 13.40 sati u Ul.Gimnazijskoj desila se saobraćajna nesreća s materijalnom štetom, učestvovala 2 vozila, uzrok nesreće radnja vozila u saobraćaju uključivanje u saobraćaj s parking prostora od strane 1 vozača, 1 vozaču uručen prekršajni nalog.

- Vatrogasna jedinica izvještava da je 26.05.u 18.32.sati došlo do dojave požara na stambenom objektu (napušteni objekat), požar lokalizovan u 19.50. sati, na požar izašlo 2 vatrogasca i 1 vozilo.

- Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopštava da je u proteklom periodu pregledala 3 0 pacijenata, za KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 2 lica. Na porodilištu nije bilo prinova..

- JKP “10. Juli” Bos. Krupa saopštava da je isporuka  vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća. Danas nema planskih prekida u isporuci vode.

- Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas nema planiranih prekida u isporuci električne energije.

- Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvijao po redu vožnje.

 

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, te se saobraćaj na svim putnim pravacima odvija po suhim kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju. Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

 

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 06,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 13 C , vlažnost zraka 90% dok je vodostaj rijeke Une iznosio 90 cm (NV).

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 650 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Septembar 2016 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda