U Bosanskoj Krupi ,protekle subote najveselije i najsportskije je bilo na stadionu Sportsko-rekreacionog centra „Ade“.Ispisivala se tu fantastična nogometna priča ,a u glavnim ulogama je bilo oko 320 dječaka iz 32 ekipe mladih fudbalskih talenata iz Sarajeva,Bihaća,Cazina,Sanskog Mosta,Kozarca ,Novog Grada i Bosanske Krupe.Sporedne,ali važne uloge na ovoj velikoj subotnjoj manifestaciji imali su roditelji djece,zaljubljenici u sport i građani općine Bosanska Krupa i susjednih općina,kao i svi koji su bili među više od hiljadu onih koji su proveli dan družeći se i navijajući za mlade nogometne nade. I glavni i sporedni likovi su dobili vrhunske ocjene od organizatora ovog turnira,a opet oni su sa puno srca zahvalili za gostoprimstvo i organizaciju domaćinima turnira –Nogometnoj školi „Zmajevi“ iz Bosanske Krupe.
Tek tri godine rada,sa uspjesima koje postižu,sa sve izraženijom željom roditelja da im se dijete „zanogometa“ u ovoj školi, bilo je dovoljno da se pripremi i organizuje ovakav veliki turnir u Bosanskoj Krupi.
Podršku turniru je dao i općinski načelnik Armin Halitović i tako je turnir uvršten u kalendar događanja u okviru manifestacije u Bosanskoj Krupi pod nazivom „Mom gradu“.
Roditelji malih Zmajeva su bila desna ruka organizatorima.Podržala ih je i privatna firma „ ABC –Rabym“ koja je cjelodnevno dječake radovala svojim bogatim asortimanom čajeva.
U ime Nogometne škole „Zmajevi“, na završnici ,prilikom podjele medalja, Avdo Mahić i Edin Nuhić su svima zahvalili i izrazili očekivanje da će sa svima biti zajedno na nekom novom,još masovnijem i boljem turniru.
Dječaci su uživali.Pogađali,mašili,radova li se,ljutili i onda kada sudija odsvira kraj provodili vrijeme u druženju sa svojim vršnjacima.Za zabavu su bili raspoloženi i roditelji i cijele porodice, tako da je pored sporta ,SRC „Ade“ u subotu bila i Ada-dobrog raspoloženja i pozitivne energije.
Oduševila ih je poruka velikog Zmaja Anela Hadžića i zahvalili su mu se,sa željom da na nekom novom turniru budu zajedno sa njima.I naravno da i oni krenu njegovim uspjesima.
Oduševili su prirodom na stadionu ,rijekama,zelenilom.Ljepotama koje su uspjeli vidjeti u Bosanskoj Krupi.
Organizatorje zahvalio predstavnicima vlasti bosanskokrupske općine ,Općinskom sportskom savezu,Vladi Unsko-sanskog kantona,ministrima i predstavnicima viših nivoa vlasti koji su svojim prisusstvom uveličali turnir i na taj način mu dali podršku.
I na kraju priča o medaljama,peharima i priznanjima.
Postignuti su slijedeći rezultati :
U generaciji 2005 najbolji su bili nogometaši NK „Sloga“ Bosanska Otoka .
Drugo mjesto zaslužili su NK „Ćoralići“ i treće NK „Metalac“.
Najbolji igrač u ovoj generaciji je Dino Topić iz NK „Ćoralići“.Nauspješniji strijelac je Anes Dekanović iz NK „Sloga“ Bosanska Otoka.
U ovoj generaciji za najboljeg golmana biran je Džanel Omerćehajić iz NK „Sloga“ iz Bosanske Otoke.

U generaciji 2006 najbolji su bili nogometaši NK „Podgrmeč“ iz Sanskog Mosta.
Drugo mjesto pripalo je NK „Sloga“ Bosanska Otoka.
Treći su bili mladi fudbaleri iz Škole fudbala „Valter“ iz Sarajeva.
U ovoj generaciji epitet najboljeg igrača ponio je Tarik Cerić iz NK“Podgrmeč“ Sanski Most,najbolji strijelac je Harun Mahmutović,takođe iz NK „Podgrmeč“ Sanski Most .
Titulu najboljeg golmana u ovoj generaciji ponio Tarik Bešić iz NK „Sloga“ Bosanska Otoka.

Domaćini turnira,Nogometna škola „Zmajevi“ sa svojom generacijom 2007 godišta je trijumfovala u toj grupi.
Prvo mjesto u generaciji 2007 pripalo je „Zmajevima“ iz Bosanske Krupe.
Drugi su bili nogometaši iz Nogometne škole „Bubamara“ iz Novog Grada.
Treći momci iz Nogometne škole „Talent“.
Najbolji igrač u ovoj generaciji je Harun Ramić –Nogometna škola „Zmajevi“.
I najbolji strijelac je iz Nogometne škole „Zmajevi“,a to je Eman Redžić.
Titula najboljeg golmana u generaciji 2007 pripala je Pavlu Mediću iz Nogometne škole „Bubamara“.

U generaciji 2008 godine najbolji su bili iz Nogometne škole „Talent“,drugo mjesto osvojili su nogometaši OFK „Bihać“.
Treće mejsto osvojili su fudbaleri Omladinske nogometne škole „Kladuša“ iz Velike Kladuše.
Za najboljeg igrača izabran je Mirza Kečalović iz OFK Bihać.
Dva nogometaša su ponijela titulu najboljih strijelaca.I oba su iz Škole fudbala „Valter“ –Nedim Faznabegović i Mak Moranić.
Najbolji golman je Mirza Topić iz Nogometne škoel „Talent“ iz Cazina.

Organizator nije znao odgovoriti samo na jedno pitanje.Odnosno nije znao precizirati.Svi su pitali –kada će biti novi veliki turnir u Bosanskoj Krupi.Važno je,poslije ove izuzetne sportske manifestacije, da je dato obećanje da će turnira biti ponovo u Bosanskoj Krupi.
Iz Nogometne škole „Zmajevi“ su iskorostili i najavili su i svoju sreću što će 28.maja biti u Bihaću na Otvorenoj školi fudbala sa 450 djece iz cijele Bih pod UEFA –kapom Mini šampiona.Poziv glavnog organizatora ih je posebno obradovao i jedva čekaju da dođe taj dan.
Dževada Štancl

- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

20.05 u 23,50 sati Bos.Krupa ul.Bihaćka narušavanje javnog reda i mira - drskim ponašanjem i omalovažavanjem OSL-a od strane jedne ženske osobe.Lice lišeno slobode.Prekršajni nalog na 1 lice. U 11,10 sati na putu M-14 kanjon rijeke Une,saobraćajna nesreća - sudar dva put.motorna vozila.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 2 lica. 21.05.Bos.Krupa ul.511 Slavne narušavanje narušavanje javnog reda i mira - fizičkim napadom jednog lica na drugo lice.Prekršajni nalog na 1 lice.U 10,40 sati Bos.Otoka ul.Unska saobraćajna nesreća - sudar dva put.motorna vozila.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.23.05. u 00,25 sati Jezerski križ na putu R-402 saobraćajna nesreća - slijetanje put.motornog vozila s kolovoza.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.

 

- Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu nije imala intervencija niti dojava o požaru.

- Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopštava da je u proteklom periodu pregledala 1 3 6 pacijenata, za KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 1 6 lica. Na porodilištu nije bilo prinova..

- JKP “10. Juli” Bos. Krupa saopštava da je isporuka  vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća. Danas od 07,30 do 09,30 sati prekid u isporuci vode u ul.Proleterska i Radnička. Radovi na vodovodnoj mreži.

- Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas nema planiranih prekida u isporuci električne energije.

- Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvijao po redu vožnje.

 

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, te se saobraćaj na svim putnim pravacima odvija po suhim kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju. Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

 

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 06,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 12 C , vlažnost zraka 83,7% dok je vodostaj rijeke Une iznosio 100 cm (NV).

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 658 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Septembar 2016 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda