Još jedna velika nogometna predstava najmlađih , najveća kada su u pitanju mladi nogometaši u Bosanskoj Krupi ,ispisuje danas svoju priču na stadionu Sportsko-rekreakcionog centra „Ada“ .
Domaćin susreta nogometnih škola iz Sarajeva,Bihaća,Kozarca ,Novog Grada,Velike Kladuše,Sanskog Mosta,Cazina i Bosanske Krupe je Udruženej za razvoj sporta i Nogometna škola „Zmajevi“. Za turnir u Bosanskoj Krupi prijavile su 32 ekipe sa se 320 dječaka.
Specijalni gosti koji su stigli čak iz Sarajeva su mladi nogometaši iz sarajevske škole nogometa „Valter“.
Svima su se u ime domaćina Nogometne škole "Zmajevi " zahvalili Avdo Mahić i Edin Nuhić sa suradnicima.
U jednom trenutku na stadionu je bilo i više od hiljadu ljudi koji su uživali kako u svemu onom što je donio nogometni turnir najmlađih,tako i u prekrasnoj prirodi i sunčanom danu.
Svi su istakli da su organizaciji uz sve doprinjeli nemjerljivo i roditelji bosanskokrupskih "Zmajeva" i privatno poduzeće farmacija i čajevi "Rabym .
Fudbalski susreti najmlađih održavaju se se u sklopu bosanskokrupske manifestacije manifestacije „Mom gradu“,a punu podršku organizaciji ovog turnira dao je i općinski načelnik Armin Halitović.
Pored načelnika danas su sa roditeljima dječaka,njihovim trenerima,sa građanima općine Bosanska Krupa,sportskim radnicima Unsko-sanskog kantona bili i ministar u Vladi USK-a Adis Muharemović i predsjednik Sportskog saveza općine Bosanska Krupa Jasenko Šertović.Podršku turniru na svečanom otvorenju su dali i Mehmed Mahmić,poslanik u Skupštini USK-a i delegat u Domu naroda Federacije,te novi ministar poljoprivrede ,vodoprivrede i šumarstva Samir Sedić.
Svi su pozdravili održavanje ovakvog turnira,čestitali organizatoru,zahvalili gostima i ponovo ih pozvali u Bosansku Krupu.
Pored nogometnih utakmica,druženja organizator je planirao da sve učesnike upozna i sa onim najljepšim u Bosanskoj Krupi kako bi im ovaj susret ostao nezaboravan i kako bi se ponovo,kao sportsisti ili kao turisti ,vratili u Bosansku Krupu. 
Podršku turniru telegrammom je uputio naš veliki Zmaj Anel Hadžić.
Pogledajte foto galerije na našoj FB stranici.

Dževada Štancl

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 571 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda