Danas su nam u posjeti bili dragi gosti.Učenici četvrtih razreda JU"Druga OŠ" iz Bosanske Krupe sa svojim učiteljicama Hanom Grošić i Sanelom Dupanović.Znatiželje i pitanja o funkcionisanju i radu radija nije nedostajalo.

IIOŠ1

- Policijska stanica Bos.Krupa  obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U 09,15 sati Bos.Krupa Trg Alije Izetbegovića,saobraćajna nesreća - sudar dva put.motorna vozila.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.

- Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu nije imala intervencija niti dojava o požaru.

- Hitna  služba  Doma  zdravlja  Bos.Krupa  saopštava  da  je  u proteklom periodu  pregledala  2 5          pacijenata, za  KB “Dr.I.Ljubijankić” nije bilo upućenih  lica. Na porodilištu nije bilo prinova..

- JKP  “10. Juli”  Bos. Krupa  saopštava  da  je  isporuka    vode  u  proteklom periodu  na području općine zadovoljavajuća. Danas nema planskih  prekida u isporuci vode.

- Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas nema planiranih prekida u isporuci električne energije.

- Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvijao po redu vožnje.

   

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, te se saobraćaj na svim putnim pravacima odvija po mokrim i kliskim  kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju. Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

   

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 06,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 12  C , vlažnost zraka 83,7% dok je vodostaj rijeke Une iznosio 122 cm (NV).

Zbog nepovoljnih vremenskih prilika, Organizacioni odbor 5. bosanskokrupske „Čorbarijade“ donio je odluku da se ova manifestacija odgodi i da se prolongira za 28. maj kada se očekuje sunčano i toplo vrijeme.

 

Organizacioni odbor se zahvaljuje predstavnicima prijavljenih ekipa i nada da promjena termina neće utjecati na njihovu odluku da uveličaju ovu manifestaciju narednog vikenda.

 

Svi drugi detalji oko organizacije ostaju nepromijenjeni.

 

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

 

Prostorije Medžlisa   Islamske zajednice  Bosanska Krupa svojom kvadraturom više nezadovoljavaju   potrebe rada ove islamske vjerske  zajednice kazao je glavni imam IZ  u Bosanskoj Krupi  Hazim ef. Muzaferović.

Medzlis2

Medzlis

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1413 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Juli 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda