Zmajevi dočekuju u subotu drugare iz nekoliko gradova.

Još jedna velika nogometna predstava najmlađih ,možda i najveća kada su u pitanju mladi nogometaši u Bosanskoj Krupi ,ispisaće svoju priču na stadionu Sportsko-rekreakcionog centra „Ada“ u subotu 21. ovog mjeseca od devet sati.Domaćin susreta nogometnih škola iz Sarajeva,Bihaća,Kozarca ,Novog Grada,Velike Kladuše,Sanskog Mosta,Cazina i Bosanske Krupe je Udruženje za razvoj sporta i Nogometna škola „Zmajevi“. Za turnir u Bosanskoj Krupi prijavilo se 320 dječaka.
Fudbalski susreti najmlađih održaće se u sklopu bosanskokrupske manifestacije „Mom gradu“,a punu podršku organizaciji ovog turnira dao je i općinski načelnik Armin Halitović
Pored nogometnih utakmica,druženja organizator je planirao da sve učesnike upozna i sa onim najljepšim u Bosanskoj Krupi kako bi im ovaj susret ostao nezaboravan i kako bi se ponovo,kao sportsisti ili kao turisti ,vratili u Bosansku Krupu. Samo zadnji turniri su dovoljni da se opravda domaćinstvo i podrška ovom turniru u Bosanskoj Krupi.To su četri prva i jedno drugo mjesto,uz mnogo pojedinačnih uspjeha malih Zmajeva iz Bosanske Krupe
Uz sve to obradovao ih je poziv od glavnog organizatora iz Sarajeva za učešće na manifestaciji OPEN FUN FOOTBALL SCHOOLS koja će se održati 28. maja u Bihaću.Petnaest nogometnih Zmajeva iz Bosanske Krupe od 7-12 godina biće među 450 dječaka i djevojčica iz cijele Bosne i Hercegovine i razmijeniti svoja nogometna umijeća.Partner u ovom projektu je i Nogometni savez BiH.U taj majski dan,kada se igra i Liga prvaka, na petnaest malih terena u Bihaću takmičiće se bosanskohercegovački nogometaši u majicama klupskih finalista Lige prvaka i uživati u nogometu i druženju, slaveći i šireći UEFA-inu ideju "Respect". Projekat je nastao kao potreba za povezivanjem ljudi, naročito djece, koja vrlo rijetko imaju priliku da putuju i upoznaju svoje vršnjake iz drugih gradova i drugih etničkih skupina. Ovaj projekat ima za cilj da koristi nogomet kao sredstvo povezivanja i bezbrižne igre.Kao Mini šampioni. Nakon cjelodnevne igre u Bihaću, planirano je zajedničko gledanje finalne utakmice Real Madrid - Atletico Madrid koja će se prenositi uživo iz Milana.


Dževada Štancl

23.maja ratne 1995.godine vodila se velika bitka za oslobađanje mostobrana Kobiljnjak u Bosanskoj Krupi, uspostavljenog 18.novembra 1994.godine.

Kobiljnjak

- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu obavljali samo redovne aktivnosti i zadatke. Nije bilo narušavanja javnog reda i mira, saobraćajnih nezgoda niti krivičnih djela.  

- Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu nije imala intervencija niti dojava o požaru.

- Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopštava da je u proteklom periodu pregledala 2 6 pacijenata, za KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 1 lice. Na porodilištu nije bilo prinova..

- JKP “10. Juli” Bos. Krupa saopštava da je isporuka  vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća. Danas nema planiranih prekida u isporuci vode.

- Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas nema planiranih prekida u isporuci električne energije.

- Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvijao po redu vožnje.

 

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, te se saobraćaj na svim putnim pravacima odvija po suhim kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju. Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

 

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 06,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 7 C , vlažnost zraka 29,2% dok je vodostaj rijeke Une iznosio 152 cm (NV).

U Bihaću je u Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva izvršena primopredaja dužnosti ministra. Dosadašnji ministar Dragan Polimanac čestitao je i poželio uspjeh u radu kolegi Samiru Sediću, koji je 14. maja, na sjednici Skupštine USK, imenovan novim ministrom ovog Ministarstva.

Novoimenovani ministar u prvoj izjavi, nakon izvršene primopredaje, kazao je da će posebno zalagati za rješavanje problema poljoprivrednika i razvoj ove strateške grane razvoja.

 

Izvor: Vlada USK

Načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović sa firmom „Velić-kop“ potpisao je o ugovor o izvođenju radova na uklanjanju objekata u obuhvatu regulacionog plana „Vatreni mlin“ čime počinju aktivnosti na uređenju i osposobljavanju još jedne poslovne zone u Bosanskoj Krupi. Vrijednost ugovorenih radova je 14.871,30 KM što je osigurano iz budžeta Općine.

Već nekoliko mjeseci traju aktivnosti oko uspostavljanja nove poslovne zone „Vatreni mlin“. Na vijeću su donesene neophodne odluke, zatim je potpisan ugovor o izradi regulacionog plana poslovne zone, a danas su, kako kaže načelnik Armin Halitović, konkretizirane određene stvari.

„Potpisali smo ugovor o rušenju devastiranih objekata koji se nalaze na tom području, 26. maja očekujemo otvaranje ponuda za staro željezo i odmah nakon toga i radove na tom dijelu poslovne zone. Vjerujem da ćemo uspjeti iskoristiti ovu građevinsku sezonu da poslovnu zonu dovedemo, što se kaže, na nulu pa da možemo pristupiti izgradnji komunalne infrastrukture, a potom zemljište ponuditi investitorima za gradnju objekata i proizvodnju“, dodaje načelnik Halitović.

Inače, Poslovna zona „Vatreni mlin“ formirana je odlukom Općinskog vijeća i druga je takve vrste u Bosanskoj Krupi. Formiranje nove poslovne zone inicirao je načelnik jer interes investitora prevazilazi prostor postojeće zone „Pilana“.

Nekoliko investitora već je zatražilo nove parcele za gradnju, ali je prostor u Poslovnoj zoni „Pilana“ gotovo popunjen. Stoga će se novim investitorima ponuditi, pod istim uslovima, prostor nove zone koja će obuhvatiti i već postojeće proizvodne pogone u krugu nekadašnjeg poduzeća RMK iz Zenice.

„Vatreni mlin“ ima oko 9 hektara, od čega je trećina slobodna površina koja će biti ponuđena investitorima. U ovoj zoni, baš kao i u Poslovnoj zoni „Pilana“ svi ulagači će u prve tri godine u 100 postotonom iznosu biti oslobođeni komunalnih dažbina, slijedeće tri godine će biti oslobođeni 50 posto. Potom će tri godine plaćati minimalnu komunalnu naknadu u zavisnosti od proizvodne djelatnosti i broja radno angažiranih građana bosanskokrupske općine.

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 574 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda