- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U 16,00 sati Krivodol R-402,saobraćajna nesreća - slijetanje put.motornog vozila s kolovoza. Materijalna šteta.Uviđaj izvršen. Prekršajni nalog na 1 lice.

- Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu nije imala intervencija ni dojava o požaru.

- Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopštava da je u proteklom periodu pregledala 3 2 pacijenata, za KB “Dr.I.Ljubijankić” nije bilo upućenih lica . Na porodilištu nije bilo prinova..

- JKP “10. Juli” Bos. Krupa saopštava da je isporuka  vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća. Danas od 08,00 do 14,00 sati prekid u isporuci vode u naselju Hodžinac.Sanacija kvara na vodovodnoj mreži.

- Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas nema prekida u isporuci električne energije.

- Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvijao po redu vožnje.

 

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, te se saobraćaj na svim putnim pravacima odvija po mokrim i klizavim kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju. Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

 

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 06,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 14 C , vlažnost zraka 91,4% dok je vodostaj rijeke Une iznosio 90 cm (NV).

U okviru 18 kola I nogometne lige USK proteklog vikenda odigran je gradski derbi izmedju NK“Željezničar“ i NK“Bratstvo“ u kojem je slavilo Bratstvo rezultatom 2-1. Strijelac za Želju bio je Amir Bešić , dok su strijelci za pobjedu lidera na tabeli bili Rusmir Dizdarević i Haris Alidžanović. Na tabeli NK“Bratstvo“ je prvo sa 48 bodova odnosno 11 više od drugog Omladinca iz Sanice , dok je Željo treći sa 30 bodova.

Separator3

U okviru 15 kola druge lige FBIH NK“Sloga“ iz Bosanske Otoke na svom terenu savladala je ekipu Viteza iz Bužima sa 3-0. Strijelci su bili Samir Dizdarević dva gola i Bekir Rekić jedan pogodak. Sloga je na tabeli četvrta sa 26 bodova i samo tri boda iza vodećih NK“Borac“ iz Izačića i NK“Krajina“ iz Cazina.

 

Separator3

U okviru 13 kola I lige FBIH za žene – grupa jug ŽNK“Željezničar 2011“ savladao je ekipu Čapljine sa 4-2.Strijelci za Želju su bili Samira Goretić sa dva pogotka i Meliha Džafić i Emina Balčinović po jedan pogodak.Nogometašice Sloge poražene su od Tomislava sa 11-1. ŽNK“Željezničar 2011“ je na drugoj poziciji sa 29 bodova ,dok je Sloga osma sa tri boda.

 

Emir Sedić

Općina Bosanska Krupa, ŠPD “Unsko-sanske šume“ i Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje ove godine organizuju 5. bosanskokrupsku Čorbarijadu i cjelodnevno druženje građana bosanskokrupske općine i njihovih gostiju.

Peta bosanskokrupska Čorbarijada održat će se u subotu, 21. 05. 2016. godine kod Šumarske kuće u Šujnovcu, a prema najavama očekuje se rekordan broj ekipa koje će se takmičiti u spravljanju najbolje čorbe.

Manifestacija počinje paljenjem vatri već od 8 sati a takmičarski dio na Čorbarijadi traje od 10 do 13 sati kada će se proglasiti ovogodišnji pobjednici. Za njih su obezbijeđene vrijedne nagrade a posebna priznanja dobit će najveselija, najstarija i najmlađa ekipa.

 

Za sve posjetioce obezbijeđena je gulaš čorba, te prostor za osvježenje i odmor, kao i zabavni program do večernjih sati uz Krupljanima dobro poznatog pjevača Emira Hasića.

Ekipe za Čorbarijadu mogu imati neograničen broj članova. Svaka ekipa mora imati prigodno ime i jedoobrazne majice. Pobjednike će odrediti stručni žiri. Ekipa pobjednika sa četvrte Čorbarijade može učestvovati samo van konkurencije.

U cilju smanjenja broja auta koja na izletištu uvijek naprave bespotrebnu gužvu, za sve zainteresirane građane ove godine će biti obezbijeđen i prevoz od 9 do 12 i od 14 do 16 sati. Kombi će voziti na relaciji Trg Alije Izetbegovića – skretanje za izletište Šujnovac iz ulice Sokak – Šumarska kuća.

 

Prijave ekipa se mogu izvršiti kod Refika Selimagića do 20. maja 2016. godine pozivom na broj 061/726-457 ili lično u ugostiteljskom objektu „Mon Ami“ u ulici 511. slavne bbr.

Rezervacija mjesta za prodaju osvježavajućih pića vrši se na isti način. Broj mjesta je ograničen pa će prednost imati oni koji se prvi prijave.

 

5. bosanskokrupska Čorbarijada, 21. maj 2016. godine od 8 sati. Dobro došli!

 

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 420 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda