Članak je filtriran: srijeda, 06 April 2016

Od danas gradjani posebno treba da budu oprezni prilikom prelaska ulice mimo pješačkog prelaza. Ukoliko ulicu ne predjete na pješačkom prelazu policija će vas kazniti mandatnom kaznom od 40 KM. Budite oprezni i poštujte saobraćajne propise za pješake. Tim povodom MUP USK uputio je na redakciju saopćenje sljedećeg sadržaja:

U jednom od prethodnih saopćenja obavijestili smo javnost o akcijama pojačanih kontrola učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu vozila i vozača, te o rezultatima tih aktivnosti. Veliki broj uočenih i evidentiranih prekršaja pokazuje da je nivo svjesnosti vozača o sigurnosti saobraćaja na niskom nivou što direktno utiče na pogoršanje stanja u ovoj oblasti. Navedene aktivnosti će biti nastavljene i u narednom periodu. Međutim, poznato je kako vozači motornih vozila nisu jedini učesnici u saobraćaju koji utječu na sigurnost. Veliki broj pješaka i biciklista, kao aktivnih sudionika u saobraćaju, u znatnoj mjeri svojim ponašanjem i nepoštivanjem saobraćajnih propisa utječu na ukupnu sigurnost saobraćaja na području našeg kantona. Analizirajući stanje u ovoj oblasti primjetno je znatno kršenje saobraćajnih propisa od strane biciklista i pješaka u pogledu kretanja i prelazaka preko kolovoza. Ovo se posebno odnosi na kretanje po kolovozu, korištenje obilježenih pješačkih prelaza i nepoštivanje svjetlosne saobraćajne signalizacije.

S tim u vezi, Uprava policije MUP-a USK će u narednom periodu pojačati svoje aktivnosti na kontroli i sankcioniranju svih prekršaja koji budu počinjeni od strane navedenih učesnika u saobraćaju, a građane pozivamo na kooperativnost i poštivanje saobraćajnih propisa.      

      

                                                                                                                              Uprava policije

Povodom 11. aprila - dvadeset treće godišnjice osnivanja IDČ “Faraoni“ i Dana specijalnih jedinica 511. slavne bbr. Općina Bosanska Krupa u ponedjeljak organizuje niz prigodnih aktivnosti.

 

Obilježavanje Dana „Faraona“ i Dana specijalnih jedinica 511. slavne bbr. započet će polaganjem cvijeća na Centralnom šehidskom spomen-obilježju u Bosanskoj Krupi u 10.00 sati. Potom će se obići spomen-obilježje u Bosanskoj Otoci, šehitluci u Pištalinama i Jezerskom, te Spomen-soba 511. slavne bbr.

 

U poslijepodnevnim satima predviđen je zajednički ručak i druženje pripadnika svih proslavljenih jedinica.

 

Pozivaju se pripadnici IDČ „Faraoni“ i svih drugih jedinica da se okupe u ponedjeljak, 11. aprila u 10,00 sati ispred Centralnog šehidskog spomen-obilježja u Bosanskoj Krupi, te da učestvuju u svim aktivnostima obilježavanja ovog značajnog datuma.

 

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

- Policijska stanica Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu obavljali samo redovne aktivnosti i zadatke. Nije bilo narušavanja javnog reda i mira, saobraćajnih nezgoda niti krivičnih djela.  

- Vatrogasna jedinica izvještava da u proteklom periodu nije imala intervencija i dojava o požaru.

- Hitna služba Doma zdravlja Bos.Krupa saopštava da je u proteklom periodu pregledala 2 9 pacijenata, za KB “Dr.I.Ljubijankić” je bilo upućeno 3 lica . Na porodilištu nije bilo prinova.

- JKP “10. Juli” Bos. Krupa saopštava da je isporuka  vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća. Danas nema prekida u isporuci vode.

- Elektro-distribucija izvještava da isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu je zadovoljavajuća. Danas nema prekida u isporuci električne energije.

- Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusi saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvijao po redu vožnje.

 

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju:

Sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne , uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, te se saobraćaj na svim putnim pravacima odvija po suhim kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju. Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja, te obaveza posjedovanja zimske opreme.

 

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 06,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 10 C , vlažnost zraka 38,3% dok je vodostaj rijeke Une iznosio 81 cm (NV).

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 532 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.