Dvadest šesti festival „Djeca pjevaju hitove“ imao je večeras finalnu večer u kojoj je nastupilo jedanaest mladih pjevača.Tačnije deset djevojčica i jedan dječak.
Večeras su pjevali:Azra Malkoč,Selvedina Halkić,Ramiza Salkić,Zinajda Sivić,Adin Rekić,Ajša Emrić,Hana Bužimkić,Nera Husarević,Lajla Beširević,Anesa Jusić i Sijana Šarić.
U Domukulture,u organizaciji Centra za kulturu,obrazovanje i informisanje Bosanska Krupa,pod pokroviteljstvom općinskog načelnika Armina Halitovića stručni žiri je za ovogodišnju pobjednicu proglasio Lajlu Beširević,drugo mjesto osvojila je Hana Bužimkić,a treće Sijana Šarić.Simpatije publike i nagradu za to, na ovogodišnjem festivalu zaslužila je Zinajda Sivić.
Svi učesnici,prve i druge večeri Festivala „Djeca pjevaju hitove 2016 “ su zahvaljući sponzorima dobili prigodne poklone,a najbolji i posebne darove koji su im uručili općinski načelnik Armin Halitović i direktorica Centra za kulturu,obrazovanje i informisanje Bosanska Krupa.
Lajla Beširević je dobila i specijalnu nagradu –biciklo,nagradu koja se svake godine dodijeljuje za osvojeno prvo mjesto.
Medijski pokrovitelji ovogodišnjeg festivala „Djeca pjevaju hitove“ su portal Krupljani.ba i Radio Bosanska Krupa.
Festivalom je rukovodio umjetnički direktor festivala Salih Suljanović.Članovi ovogodišnjeg žirija su bili Majda Šarić,Jasmin Beširević i Osman Ćirić.
Svim sponzorima koji su i ove godine podržali ovu manifestacijul,organizator festivala "Djeca pjevaju hitove 2016" se duboko zahvalio .
U vremenu dok se čekala odluka žirija u prvoj i finalnoj večeri festivala publiku je zabavljala prošlogodišnja pobjednica Nadja Harbaš.


Dževada Štancl

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 231 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« August 2018 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda