Otklonjeni su razlozi zbog kojih u vremenu od subote 29.novembra do utorka 02.decembra niste bili u mogućnosti pratiti zemaljsko emitovanje programa Radija Bosanska Krupa .Stari predajnik Radija Bosanska Krupa koji je u pogon pušten još 24.augusta 1996. godine nije se više mogao popraviti pa je Radio Bosanska Krupa uz podršku općinskog načelnika  uspio nabaviti novi predajnik koji će ujedno omogućiti da se signal Radija Bosanska Krupa čuje i u dijelovima općine gdje to do sada nije bilo moguće.

Novi predajnik je pušten u radu u utorak 02.12. u 15.30 sati i narednih  sedam do deset dana  vršit će se eksperimentalno emitovanje i još uvijek zbog modificiranja antenskog sistema u programiranja novog predajnika moći će doći do povremenih kraćih prekida u emitovanju programa. Svi programski sadržaji emitovat će se prema odobrenoj šemi  i  planiranom dinamikom a biće nadoknadjeni samo marketinški termini koji su unaprijed zakupljeni i plaćeni dok propušteni dijelovi programa neće biti naknadno emitovani.

 

Koristimo  ovu priliku da se zahvalim stotinama slušalaca koji su nas zvali u proteklih nekoliko dana ,davali nam podršku da što prije otklonimo kvar i izražavali svoju "zavisnost" od  svog Radija Bosanska krupa. Još jednom hvala a uskoro očekujemo još kvalitetniji signal jer je u fazi nabavke potpuno nova i digitalizovana stidijska i režijska oprema.

Poštovani slušaoci i slušateljke JP "Radio Bosanske Krupa", danas, 29.11.2014., neposredno poslije dvanaest sati, došlo je do prekida našeg redovnog programa.

Nažalost, uzrok prekida programa je kvar na našem predajniku na Kobiljnjaku ,tako smo ,do daljnjeg, u nemogućnosti Vam obezbjediti emitiranje programa. Trudićemo se, da u što kraćem roku, nabavimo novi predajnik, jer predajnik preko kojeg smo emitirali naš program, u proteklih osamnest godina, više se ne može popraviti.

Molimo vas da primite naše izvinjenje i uvažite razloge uslijed kojih smo u nemogućnosti obavljati svoj redovni posao i Vas redovno informisati o događima u općini Bosanska Krupa, našem Kantonu, Europi i u cijelom svijetu. O svim budućim detaljima biće te redovno informisani!

Direktor JP "Radio Bosanska Krupa"

Ademir Mesić

              Na trideset i prvoj sjednici Općinskog vijeća Bosanska Krupa usvojen je izmedju ostalog Nacrt budžeta općine za 2015 godinu a vjećnici su usvojili i  Prijedlog odluke o utvrđivanju vrijednosti boda za komunalnu naknadu za 2015. godinu , Prijedlog odluke o utvrđivanju bazne cijene kao osnovice za obračun naknade za uređenje građevinskog zemljišta za 2015. godinu na području općine Bosanska Krupa te    Prijedlog odluke o utvrđivanju prosječne konačne građevinske cijene 1 m² korisne stambene površine na području općine Bosanska Krupa za 2015. Godinu. Nije bilo dovoljno glaova da se na ovoj sjednici u Dnevni red uvrsti  izbor zamjeniha predsjeavajućeg Općinskog vijeća  a potrebnu većinu nije dobila ni Odluka o imenovanju općinskog pravobranioca pa će konkursna procedura biti ponovljena.

 Nacrt budžetaOpćine Bosanska Krupa za 2015.godinu   ove godine je predložen u zakonskom roku koji omogućava da se Prijedlog budžeta usvoji do kraja tekuće godine. Nacrtom budžeta za 2015.godinu predvidjeno je da se oprihoduje ukupno   6.451.235  KM i za oko 500 000 KM je manji od prošlogodišnjeg barem u ovoj fazi  nacrta  jer se do usvajanja  budžeta očekuju još neke odluke o grantovima sa viših nivoa pa bi i konačan budžet mogao biti i nešto veći. U raspravi je bilo više sugestija koje se trebaju uvrstiti u prijedlog koji će biti ponudjen na usvajanje .Kroz diskusiju je ovaj nacrt ocjenjen kao dobra osnova za Javnu raspravu koja će trajati 30 dana i na kojoj bi se trebale iskristalistai sve sporne stavke i  eventualno dopuniti novim budžetskim kodovima koji nisu bili do sada predviodjeni. Nacrt budžeta je usvojen sa samo jednim glasom protiv.

                Usvojen je i  Prijedlog odluke o osnivanju i djelokrugu Jedinstvenog općinskog organa uprave Općine Bosanska Krupa a razlozi za donošenje ove odluke proizilaze iz potrebe da se uspostave nove i funkcionalnije službe i  na taj način poveća učinkovitost i izbjegnu preklapanja poslova općinskih službi, te poveća učinkovitosti, odgovornosti i transparentnosti. Potpisivanjem memoranduma o razumjevanju sa međunarodnim institucijama za projekte: ILDP II, GOLD, BFC i CREDO,općina je preuzela obavezu da organizira organ uprave na predloženi način.Tako će sada u Općini Bosanska Krupa biti  Kabinet općinskog načelnika, Služba za prostorno uređenje, imovinsko – pravne i geodetske poslove,Služba za komunalne djelatnosti, vode, zaštitu okoliša i inspekcijske poslove,  Služba zazajedničke poslove, civilnu i protupožarnu zaštitu,  Služba za finansije,  Služba za opću upravu i  društvene djelatnosti, Služba za obrt,poljoprivredu i poduzetništvo i  Služba za upravljanje razvojem. 

                Prijedlog odluke  o izmjeni i dopuni Odluke o radnom vremenu  turističkih, ugostiteljskih i drugih objekata  i objekata za priredjivanje igara na sreću na području općine Bosanska Krupa koja je predložena na nakon većeg broja primjedbi  vlasnika objekata  omogućeno je da i tokom zimskih mjeseci vikendima i praznicima ugostiteljski  objekti rade do 2 sata iza ponoći.

                Prijedlog programa o zajedničkoj komunalnoj potrošnji  je ocjenjen kao izuzetno korektan  i  sveobuhvatan ali je ipak predloženo  da se donošenje odluke odloži kako bi do 10.decembra  predstavnici MZ mogli poslati svoje dopunjene prijedloge.   Nacrt Programa rada Općinskog vijeća 2015. je usvojen i upućen u Javnu raspravu. Usvojeni su i  akti iz imovinsko pravne oblasti   , Informacija o broju upisane djece po osnovnim i  srednjim školama u školskoj 2014/2015.god sa  usporedbom upisa od 1996. do 2013.godine  te     Informacija Policijske Uprave o stanju sigurnosti za mjesec oktobar.

               

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 678 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« April 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda