Potpisan sporazum o održavanju puteva sa predsjednicima MZ u Bosanskoj Krupi

 

Načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović danas je s predsjednicima šesnaest mjesnih zajednica u Bosanskoj Krupi potpisao sporazume o održavanju dijela lokalnih i nekategorisanih cesta u sklopu zimske službe vrijedne oko 20 hiljada KM.

 

Riječ je o udaljenijim i u toku zimskog perioda manje pristupačnim mjesnim zajednicama. To su: Ostrožnica, Ljusina, Gornji Petrovići, Pištaline, Ivanjska, Jasenica, Otoka II, Veliki Badić, Veliki Dubovik, Zalug, Otoka I, Jezerski, Zalin, Mahmić Selo, Hodžinac, Krupa II.

 

Dogovor je poput prošlogodišnjeg, mještani će vršiti poslove zimskog održavanja puteva i preuzeti odgovornost na prohodnost na određenim putnim pravcima, a Općina će za to osiguravati sredstva, najčešće potrebna za nabavku goriva.

 

Načelnik Armin Halitović kaže da je ovaj model primijenjen i prošle godine i da je u značajnoj mjeri poboljšao zimsko održavanje puteva na području općine.

 

“Problemi prohodnosti svake su zime prisutni, nekad u manjem nekad većem obimu, naročito u mjesnim zajednicama s kojima je potpisan sporazum jer su poprilično udaljene od centra općine. Nadam se da ćemo ih ove godine riješiti ili u najgorem slučaju svesti na minimum. Pojednostavili smo i koordinaciju, komunikaciju čiji su cilj prohodne ceste. Mještani se za sve probleme oko toga ne obraćaju Općini, nego predsjednicima mjesnih zajednica koji su bliži i pristupačniji u datom momentu”, dodaje načelnik Halitović.

 

Potpisivanje sporazuma iskorišteno je i da se s predsjednicima mjesnih zajednica porazgovara o svakodnevnim aktivnostima i problemima s kojima se susreću i oni i njihovi mještani.

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

26. 12. 2014. god.

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 670 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« April 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda