Na danas održanom nastavku konstituirajuće Skupštine Unsko sansnkog kantona  poslanici kantonalnog parlamenta su izabrali skupštinsko rukovodstvo i imenovali delegate u Dom naroda parlamenta Federacije BiH. Predsjedavajući skupštine je Farko Hodžić iz Demokratske fronte ,njegovi zamjenici su Mladen Lonić ispred kluba Srba iz SDP-a  i  Mirvet Beganović ispred kluba Hrvata iz Laburističke stranke .

U Dom naroda ispred kluba Bošnjaka izabrani su Mehmed Mahmić iz Bosanske Krupe inače predsjednik OO SDA Bosanska Krupa i  Admir Hadžipašić iz Cazina član A SDA . Ispred kluba Srba u Dom naroda izabrani su Mladen Lonić iz Bosanske Krupe podpredsjednik SDP-a Bosanska Krupa koji je ovu funkciju obavljao i u protekle četiri godine i Željko Mirković član SDP-a iz Bihaća. Iz reda Hrvata  u Dom naroda izabran je Mirvet Beganović iz Laburističke stranke.

ŽNK "Željeničar 2011" Bosanska Krupa je najbolja nogometna ekipa,Almina Šarić iz ovog kluba je najbolji igrač nogometa USK-a za 2014-tu, a i najbolji navijači "Blue boys" pripadaju ovoj bosanskokrupskoj nogometnoj ekipi. 

U organizaciji Nogometnog saveza Unsko-sanskog kantona,pod pokroviteljstvom općinskog načelnika Armina Halitovića u Domu kulture Centra za kulturu i informisanje ,u Bosanskoj Krupi je održana svečanost proglašenja najboljih nogometaša i nogometašica i nogometnih ekipa na Unsko-sanskom kantonu u 2014-toj godini.Pored predsjednika Nogometnog saveza Unsko-sanskog kantona Amira Hadžića,svečanosti su prisustvovali predstavnici Nogometnog saveza BiH,Federacije BiH,Olimpijskog komiteta BiH,Sportskog saveza Unsko-sanskog kantona,kao i nogometni čelnici prijateljskih Saveza iz Karlovca,Prijedora,Banjaluke,Gradiške i drugih gradova.
Najbolja ekipa u 2014-toj je seniorska ekipa "Željezničar 2011" iz Bosanske Krupe.
Najbolji igrač u Unsko-sanskom kantonu je nogometašica ŽNK"Željezničar 2011" Almina Šarić.
Najperspektivniji sudac na unsko-sanskom kantonu je Sanel Silić,dugogodišnji najbolji sudac Prve lige Federacije BiH,sada na listi sudaca Premijer lige BiH.
Najbolja ekipa u FUTSAL je MNK "BUbamara" iz Cazina,predstavnik NKUSK-a u federalnoj ligi.
U kategoriji pretpionira,pionira i kadeta,u sve tri kategorije najbolje su su ekipe "Mldost-Polje",koje su i prvaci u Nogometnoj ligi USK-a.
U kategoriji Kadeti-Omladinska liga USK-a najbolji u 2014-toj su nogometaši NK"Jedinstvo" iz Bihaća.Iz istog kluba su i najbolji u kategoriji juniora.
U kategoriji seniora najuspješnijim u 2014-toj proglašeni su nogometaši NK"Borac" Izačić.
Najboljim trenerom za ovu godinu na USK-a je proglašen Muhamed Berberović iz FK"Krajina" iz Cazina.
Titulu fair-play ekipe u 2014-toj ponijela je ekipa FK"Krajina " iz Cazina.
Najbolja navijačka skupina je "Blue boys"-navijači Ženskog nogometnog kluba "Željezničar 2011" iz Bosanske Krupe.

Nagrađeni su najbolji i najperspektivniji nogometni igrači pojedinačno u svim selekcima.Dijana Kurtović iz "Željezničara 2011" je najbolja u kategoriji ženske omladinske selekcije,a drugo i treće mjesto su njene klupske koleginice Elvira Aličić i Emina Grošić.
U kategoriji seniorki najbolja je Almina Šarić iz ŽNK "Željezničar 2011,druga je Ermina Jargundžija iz ekipe "Rudar" Kamengrad,a treća Samira Goretić iz bosansnokrupskog nogometnog kluba.
Najbolji pretpioniri u 2014-toj su najbolji golman Badić Isak iz "Mladost-Polje",Nermin Alagaić iz "Podgrmeč" Sanski Mosti ,Adnan Alijagić iz NK "Željezničar 1973" iz Bosanske Krupe koji treće mjesto dijeli sa Mujom Smajićem iz NK"Ključ".
U pionirskoj selekciji najbolji u 2014-toj je Meldin Durić iz NK"Mladost-Polje",drugi je Aldin Ljubijankić iz FK"Krajina" i treći Dino Šabić,nogometaš NK"Krajišnik".
U kadetskoj selekciji titula najboljeg pripala je Hamzi Čatakoviću,igraču NK"Mladost-Polje",drugi je Adnan Civić iz FK"Krajina",a treći Hamza Hadžić iz NK"Ključ".
U kulturno-zabavnom programu,na večeri proglašenja za najbolje nogometaše,nogometašice USK-a nastupili su članovi KUD"Stari grad" iz Bosanske Krupe sa spletom "Ciganskih Igara" i plesači i plesačice SPK "Hipnotyc"iz Bosanske Krupe sa kombinacijom latino-amaeričkih i standardnih plesova.Kao i uvijek oduševili posjetioce.
Dodijeljena su i posebna priznanja za promociju nogometnog sporta.Dobila ih je Općina Bosanska Krupa,Nogometni savezi BIh,Federacije BiH,Olimpijskog komiteta BiH,Sportskog saveza USK-a,nana Balić Šerifa navijačica Reprezentacije BiH,Jaganjac Edham,profesor sporta i tjelesnog odgoja iz Bosanskog Petrovca i Fahrudin Ćemal,potpresjednik Sportskog saveza općine Ključ.
Posebno priznanje je dobila i naša medijska kuća-Radio Bosanska Krupa.
Ovaj događaj je ispunio salu do posljednjeg mjesta.Među posjetiteljima je bio i preživjeli navijač reprezentacije BiH Adi Ćoralić, koji je sa svojim prijateljima Hasibom Mahmićem,Vildanom Pehlićem i Almirom kasumovićem doživo tešku saobaraćajnu nesreću u Poljskoj,po povratku sa utakmice reprezentacije BiH.Poginulim "Ljutim Krajišnicima" je predat rahmet.Odata je čast svim porodicama poginulih boraca odbrambeno-oslobodilačkog rata.
Ovo je drugi izbor najboljih u nogometu koji se održava u organizaciji Nogometnog saveza Unsko-sanskog kantona. 
Dževada Štancl

U prisustvu zvanica i građana općine Bosanska Krupa i općinskog načelnika općine Bosanska Krupa Armina Halitovića ,svečanu vrpcu su presjekli ambasador Republike Slovenije u BiH ,Njegova ekselencija ,gospodin Iztok Grmek i vlasnik poduzeća "Reni inženjering",gospodin Ekrem Šabić.
Novi proizvodni kapacitet "Reni inženjering BH" u Bosanskoj Krupi sa proizvodnjom započinje šestog januara naredne godine.Pet visokoobrazovanih stručnjaka i isto toliko zanatskih radnika su deset zaposlenih sa kojima će iz ovog pogona izići prvi proizvodi.U naredne dvije godine plan je da u ovoj firmi radi 30 radnika.Vlasnik firme,gospodin Ekrem Šabić je do sada uložio 600 000 konvertibilnih maraka ,a plan je da se ukupno investita milion maraka.
Radi se o firmi koja se bavi industrijskim inžinjeringom, izrađuje opremu i sisteme, prije svega za prehrambenu, farmaceutsku i hemijsku industriju. Pokriva cjelovito područje izrade određenog proizvodnog sistema od faze projektiranja do izvođenja i probnog puštanja u rad. Svi sistemi se izvode uz visok stepen automatizacije prema najsavremenijim kriterijima praćenja i dokumentiranja procesa.Proizvodnim programom u Bosanskoj Krupi rukovodiće direktor Sejad Šabić.
Danas su, uz svog provjerenog partnera "Reni inženjeringa", bili predstavnici velikih kompanija iz regiona,između ostalih predstavnici "Soko Štark-Atlantik grupe",Bosnalijeka, Meglea i brojnih drugih.
Važno je napomenuti da je vrijeme od inicijative i posjete općinskog načelnika sa suradnicima gospodinu Ekremu Šabiću u Ljubljani, do svečanog otvorenja novog kapaciteta u Poslovnoj zoni u Bosanskoj Krupi proteklo svega šest mjeseci,odnosno da se i pored složenosti zakonskog okvira u BiH i USK-a, uspjelo projekt realizirati u skladu sa europskom praksom,brzo i efikasno,u vremenu u kojem je dogovoreno.Vlasnik firme je na tome zahvalio općinskom načelniku Arminu Halitoviću i rukovodstvu općine,dok je općinski načelnik zahvalio gospodinu Šabiću na odabiru Bosanske Krupe za svoj novi poslovni poduhvat.
Ambasador BiH pri MIP-uBiH,Edhem Pašić, je izrazio veliko zadovoljstvo što će u BiH otpočeti sa radom još jedna firma gospodina Šabića koji je najsvjetliji primjer uspješnog poslovnog čovjeka, ne samo u Sloveniji nego i u regionu i svijetu,koji podjednako voli svoje obje domovine,a posebno mjesto odakle potječe.
Ambasador Republike Slovenije u BiH,gospodin Iztok Grmek je kazao da prvi put prisustvuje otvaranju jednog proizvodnog kapaciteta u BiH i da ga to osobito raduje,kao i činjenica da je Bosanska Krupa grad velikih potencijala koji se mogu komplementirati sa potencijalima Slovenije,te da se nada, da će poslije ovog poslovnog poduhvata, u BiH,u Bosansku Krupu, doći još slovenačkih ulagača.Uz iznimno visoko mišljenje o vlasniku firme "Reni inženjerig" gospodinu Ekremu Šabiću,firme koja je jedna od firmi kojima je Slovenija izišla iz recesije,pozvao je poduzetnike koji su porijeklom iz općine Bosanska Krupa,ali sve druge, da slijede primjer gospodina Ekrema Šabića.
"Moja velika želja,kada sam postao poduzetnik je bila da prvenstveno pokažem da Bosansci u Sloveniji i inače u inozemstvu ,ne moraju biti radnici na najtežim poslovima,već da mogu biti uspješni vlasnici firmi sa visokom tehnologijom koje traži europsko i svjetsko tržište.To sam uspio,a moj najljepši je dan ovdje danas kada sam svoju proizvodnju donio u moj rodni kraj"-kazao je danas Ekrem Šabić.
Uz brojne građane općine Bosanska Krupa,uz Ekrema Šabića bili i članovi njegove obitelji,prijatelji,rođaci,iskazujući mu i na taj način ogromno poštovanje i želju da ovom bosanskohercegovačkom i bosanskokrupskom firmu zabilježi još veći uspjeh u poslovanju.
Dževada Štancl

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 612 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« April 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda