"Krajina, put kestena" je savremeno-historijski film reditelja Jasmina Durakovića u cijelosti posvećen Bosanskoj krajini, zemlji kestena, ali i univerzalna priča o životu i sudbinama ljudi s granice. Predpremijera filma, uz prisustvo reditelja, režisera i glumaca, u Bosanskoj Krupi održat će se 30. juna na Trgu Alije Izetbegovića, s početkom u 21:30h.

 

Novi igrani film reditelja Jasmina Durakovića urađen je po scenariju ratnog komadanta i pisca Mirsada Ćatića. Baziran je na neobjavljenom romanu "Krvavi zalogaj" autora scenarija filma, i kroz priču o dvojici braće po mlijeku koji su zajedno bez očeva rasli, vodi nas kroz svijet isprepletenih krajiških istina, legendi, intriga i dugo skrivanih tajni.

 

Ljubav, osveta, bijes, inat, ponos, zaguljenost i praštanje su vodilje u labirint sudbine Krajišnika i sve to u čudesnim i nikada dosad na ovaj način filmovanih pejzaža tog kraja i naročito rijeke Une.

 

U filmu igraju Edhem Husić, Vanesa Glođo, Mirsad Tuka, Nikolina Jelisavac, Minka Muftić, Adnan Hasković, Zijad Bajrić, Muharem Osmić, Armin Ćatić, Reshad Strik, Amra Silajdžić, Uranela Agić, Erna Begetović, Tamara Simić, Samra Menzilović-Ćatić, Njegica Balorda, Mirsad Solaković, Vahid Duraković i djeca Azer Ćatić i Amira Džigumović.

 

Direktori fotografije su Adnan Hodžić i Muharem Osmanović, scenograf je Vanja Miholjčić, šminku je radila Vesna Trogrančić, kostimografi su Adisa Vatreš i Neira Sinanbašić, montažer Fadil Komarica, dok je autor muzike Davor Sučić.

 

Produkciju ovoga filma je vodio UG "Bosland", u saradnji sa producentskim kućama "Flash" i DEPO. Film je sufinansiran sredstvima Ministarstva za kulturu i sport Unsko-sanskog kantona.

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

19. 6. 2013. god.

 

 

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 474 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Juni 2013 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda