Više stotina gradjana okupilo se na Trgu Alije Izetbegovića ,a potom u protestnu šetnju kako bi iskazali nezadovoljstvo nedonošenjem Zakona o JMBG, dali podršku demonstrantima koji su već danima u Sarajevu pred zgradom institucija BiH i traže da dobro plaćeni parlamentarci počnu da rade svoj posao.

Medju gradjanima općine Bosanska Krupa koji su došli da podrže proteste bilo je majki sa djecom, prosvjetnih radnika,penzionera,studenata, muzičara, sportista i svih gradjana koji su na miran način poslali poruku političarima da zbog njihovog bahatog odnosa i politikanstva   generacijei generacije ostaju bez perspektive .Poručujući parolama da je bosanskohercegovačkoj bebi identitet nepoznat,a budućnost neizvjesna gradjani okupljeni u neformalnu grupu koja sebe naziva „bebolucija“ su sa mirnih protesta uputili poruku parlamentarcima da JMBG treba svakoj bebi zvala se ona Ivana,Milan,Franjo ili Muhamed i da djeca trebaju lične dokumente i zdravstveno osiguranje.

Koordinator neformalne grupe „Bebolucija“ Enesa Kekić :

„Meni je drago da se i Bosanska Krupa oglasila i pridružila u mirnim protestima za JMBG,revolucije tj. bebolucije kako smo je mi nazvali .Odradili smo to danas na dostojanstven način.Zahvaljujem se stanovnicima ove Općine što su došli u ovolikom broju i možda i nadmašili moja očekivanja i što smo i mi dio groznice za JMBG koja hara BiH“.

Podsjećamo , demonstranti su u Sarajevu parlamentarcima dali rok do 30 juna da usvoje Zakon o JMBG, a do tada zbog izjave Vjekoslava Bevande predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH kako zbog protesta nemaju uslova za rad demonstranti se svaki dan u pet do 12 okupljaju u blizini institucija BiH kako ih ne bi ometali u njihovom radu. Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko nedavno je zajedno sa ambasadorima Vijeća za implementaciju mira u BiH izjavio da neće nametnuti zakon, jer parlamentarci imaju i odgovornost i obavezu donijeti ovaj kao i brojne druge zakone koji čekaju u ladicama.Visoki predstavnik u BiH neće raditi njihov posao za koji su više nego dobro plaćeni.

Renata Sedić

Nogometaši Jedinstva ipak su uspjeli izboriti opstanak u Prvoj ligi Federacije. Tim iz Bihaća pružao je veoma slabe partije u prvom dijelu prvenstva, ali dolaskom na klupu iskusnog Mehmeda Janjoša Biščani su zaigrali kao preporođeni  i na kraju su dva kola prije kraja uspjeli obezbijediti opstanak.

Iako igra u zadnjoj liniji kapiten Elvis Mešić sa deset golova najbolji je strijelac ekipe i ujedno najbolji igrač u ovoj sezoni. Zadovoljan je svojom igrom, ali i onim najvažnijim, a to je izborenim opstankom.

"Veoma sam zadovoljan svojom formom i igrama u ovoj sezoni. Najvažnije je da me zdravlje poslužilo , povrede su me zaobišle  i nadam se da će tako biti i u narednom periodu. Samim tim da sam kao defanzivac dao deset golova, govori da je ovo bila dosta dobra sezona za mene", ističe kapiten Biščana Elvis Mešić.

U jednom dijelu sezone  Jedinstvo se našlo u teškoj situaciji, ali dolaskom nove ljudi u upravu i trenera Janjoša sve je krenulo onako kao to žele navijači ovog tima.

"Dolaskom Mehmeda Janjoša koji je svojim trenerskim znanjem i iskustvom unio dosta novina u trenažni proces i našu igru, sve je krenulo nabolje. U drugom dijelu sezone smo zaigrali veoma dobro i osigurali opstanak nekoliko kola prije kraja sezone. Kakve smo igre pružali govori to da smo u drugom dijelu sezone osvojili najviše bodova od svih ekipa i ujedno bili prvi na tabeli kada se gleda samo drugi dio", kazao je ovaj iskusni fudbaler.

Sa obzirom na dobre igre u ovoj sezoni Mešić ne isključuje mogućnost da napusti Bihać, ali i da ostane stanovnik Bihaća.

 "Imam određenih kontakata sa nekim klubovima, ali isto tako ne isključujem mogućnost ostanka u Bihaću. Trenutno sam na odmoru sa porodicom, kada se vratim biće stvari mnogo jasnije i znaću nešto više", dodao je naš sagovornik.

 

SPORTSPORT.BA

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 441 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2012 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda