Načelnik Armin Halitović čestitao gimnazijalcima na osvojenom prvom mjestu u košarci

 

Košarkaši „Opće gimnazije“ koji su ujedno i članovi Košarkaškog kluba „Bratstvo“ iz Bosanske Krupe osvojili su  prvo mjesto na kantonalnom takmičenju u košarci pobjedivši ekipe Velike Kladuše, Sanskog Mosta i u finalnoj utakmici favorizovanu ekipu iz Bihaća.

 

Tim povodom, načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović, uputio je čestitku u kojoj između ostalog stoji:

 

„Iznimno mi je zadovoljstvo što ste, dragi učenici, i ovaj put pokazali izvanredne sportske sposobnosti i opravdali očekivanja trenera, profesora ali i svih ostalih sugrađana. Ja sam zaista zbog toga ponosan načelnik. Hvala vam što ste dokazali da se najbolja košarka na području Unsko-sanskog kantona u mlađim kategorijama igra upravo u Bosanskoj Krupi.

 

Trudiću se da i u narednom periodu prepoznajem vaš rad i trud, te za to pružam adekvatnu podšku. Ubjeđen sam da ćete i na federalnom prvenstvu u košarci za srednje škole dati sve od sebe, te ostvariti zavidan rezultat.

 

Među ostalima, i vaša je čast da budete ambasadori Bosanske Krupe, da promovišete zdrav način života. Još jednom čestitam i želim mnogo sreće u daljnjem radu.“

Na području bosanskokrupske općine upravo traju radovi na instaliranju stacionarih  radarskih uredjaja za kontrolu brzine motornih vozila.Radari se postavljaju po planu Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko sanskog kantona sa ciljem poboljšanja sigurnosti u saobraćaju  i sankcionisanja neodgovornih vozača koji ne poštuju ograničenja brzine na putevima.Radari su jedni od najsavremenijih na prostorima F BiH i prilikom nedozvoljene brzine slikaju vozilo a na slici se uredno vidi  broj motornog vozila,slika vozača ,brzina kojom se kretao i vrijeme kada je načinjen prekršaj.Na području bosanskokrupske općine biće ukupno tri stacionarna radarska uredjaja , prvi u reonu Kapetanovog jezera na putu za Bihać  , drugi  kod Osnovne škole na Pilani na ulazu u Bosansku Krupu i treći u blizini benziske pumpe na Ljusini. Radari će biti pušteni u probni rad u narednim danima a prve koverte sa kaznama za prekršioce mogu se očekivati već početkom slijedećeg mjeseca

 Ademir Mesić

Mirnes Velić iz Jezerskog  je teško obolio od celebralne paralize.Redovno pohadja nastavu u Osnovnoj školi Jezerski a da mu školske obaveze budu lakše pobrinuo se načelnik općine Armin Halitović

 

Koliko ljudske sudbine mogu biti teške primjer je jedanaestogodišnjeg Mirnesa  Velića  iz Jezerskog koji od najranijih dana ima vrlo izraženu cerebralnu paralizu i  neophodna mu je tudja pomoć u svakodnevnim obavezama. Medjutim djete sa izraženim poteškoćama u razvoju izuzetno je inteligentno i u dosadašnjem školovanju zahvaljujući inkluzivnoj nastavi uspjevao je ,doduše uz mnogo poteškoća, savladati nastavne sadržaje. Vijeće roditelja Osnovne škole u „Jezerskom“ koju pohadja  Mirnes Velić  , cjeneći prije svega napore koje ulaže Mirnes  i njegova porodica da redovno pohadja nastavu a tražeći da mu olakšaju komunikaciju sa nastavnici, drugovima i okolinom  krenulo je u akciju i pokrenulo inicijativu za nabavku prenosnog računala za Edina. Ovakvu akciju podržao je i Školski odbor a realizovao ju je općinski načelnik Armin Halitović ,koji je nabavio prenosni računar i uručio ga Mirnesu Veliću.Mirta Jusić,predsjednica Vijeća roditelja OŠ“Jezerski“ se zahvalila općinskom načelniku te ostalim članovima Vijeća roditelja koji su podržali ovu aktivnost

Uručujući  prenosni računar načelnik Halitović je izrazio nadu da će Mirnes mnogo lakše savladavati školsko gradivo i što je najbitnije sve ono što nauči, zbog poteškoća u govoru,putem tastature moći prenijeti svojim nastavnicima .Izrazio je žaljenje što se ranije nije povela ovakva aktivnost  i pohvalio inicijativu vijeća roditelja kojima se stavio na raspolaganje i za realizaciju većih projekata u ovoj školi.Zadovoljni su bili i u Školskom odboru koji  u posljednje vrijeme aktivno radu na poboljšanju uslova u ovoj obrazovnoj ustanovi čiji je član Hasan Muzaferović u ime ovog organa  čestitao Vijeću roditelja na aktivnom odnosu prema školi a načelniku općine na izuzetnom razumijevanju. Poslije dodjele donacije općinski načelnik iskoristio je priliku da obidje školu i informira se o gorućim problemima. Kao jedan od najvećih apostrofirano je centralno grijanje za koje će prema rječima općinskog načelnika Armina Halitovića općina odmah naručiti izradu izvedbenog projekta jer do sada u ovoj školi takav projekat ne postoji a on je osnova za sve druge aktivnosti .U  medjuvremenu pokušat će se  obezbjediti sredstva za  njegovu realizaciju.  Predstavnici  Vjeća roditelja, Školskog odbora i  novoimenovani vršilac dužnosti direktora Jasmin Djanan  su obećali maksimalnu pomoć i animiranje kako roditelja tako i šire lokalne zajednice kako bi već na jesen škola u Jezerskom imala centralno grijanje.

Ademir Mesić 

I ove godine nastavlja se temeljna rekonstrukcija najfrekventnijih ulica u Bosanskoj Krupi . Poslije prošlogodišnje sanacije Ulica generala Izeta Nanića i  Maršala Tita na red je došla ulica Sokak koja pored lokalnog karaktera služi i kao alternativni pravac za saobraćaj prema Bihaću.

 

Jedna od najfrekventnijih ulica u Bosanskoj Krupi,ulica Sokak,uskoro će dobiti novo ruho.naime prije nekoliko dana potpisan je sporazum o rekonstrukciji i sanaciji ove ulice koji je vrijedan više od 290.000 konvertibilnih maraka.Sporazum su potpisali općinski načelnik Armin Halitović u ime investitora i Safet Kovačević u ime izvodjača radova ,bužimske fime „KOVGRAD“.U prvoj fazi radit će se radovi  za 180 000 konvertibilnih maraka ,koliko je do sada obezbjedjeno u općinskom budžetu i od sredstava JSM licence a očekivanja su dok se bude radila prva faza da će se iznaći i sredstva za preostali dio uredjenja i rekonstrukcije ove ulice.

Ulica sokak je sigurno jedna od najviše prekopavanih ulica na čije je održavanje i krpkjenje udarnih rupa svake godine trošen veliki dio sredstava a jedna je od najnaseljenijih na području općine pa su ulaganja u njenu rekonstrukciju sigurno i opravdana.U prvoj fazi predvidjeno je da se potpuno sanira i rekonstruiše oko dvije trećine .Tom prilikom biće skinut postojeći asfal,uradjena kanalizacija za oborinske vode  a biće ovo prilika i za sve one koji imaju potrebu za priključak na telefonsku,vodovodnu i kanalizacionu mrežu da to učine sad jer će takve aktivnosti u buduće biti zabranjene ili će se za njih morati platiti odgovarajuća naknada.Radovi u prvoj fazi trebali bi započeti početkom slijedeće sedmice a trajat će najduže 60 radnih dana.

Da se najbolja košarka na području Unsko sanskog kantona u mladjim kategorijama igra u Bosanskoj Krupi dokaz je  rezultat ekipe Opće Gimnazije ostvaren na kantonalnom takmičenju srednjih škola Unsko sanskog kantona.

Košarkaši „Gimnazije“ koji su ujedno i svi članovi Košarkaškog kluba „Bratstvo „ iz Bosanske Krupe  osvojili su  prvo mjesto pobjedivši ekipe Velike Kladuše,Sanskog Mosta iu finalnoj utakmici ekipu favorizaovanu ekipu iz BIhaća .Sve ove ekipe imaju daleko povoljnije uslove za treniranje jer u njihovim gradovima imaju velike sportske dvorane ali je talenat i upornost mladih bosanskokrupskih košarkaša  koji iz kroz klub i kroz školsku sekciju imaju stručne trenere  dao rezultat .Ekipu Gimnazije Bosanska Krupa do ovog značajnog uspjeha predvodio je prof. Ervin Ezić a kod igrača najveći doprinos uspjehu dali su kapiten Faruk Kadić  te Ajdin Pećanin, Mirza Vranić, Nilko Štancl, Emir Šarić, Tarik Tuzlaković, Kenan Goletić , Aldin Sivić, Kenan Velagić, Kaid Porić i Tilen Toromanović . Ovim uspjehom i pobjedom nad ekipom Bihaća bosanskokrupski gimnazijalci obezbjedili su učešće na federalnom takmičenju iz košarke za srednje škole..

 Bosanska Krupa - Bihać 36:34 po četvrtinama: (9:14, 9:8, 13:2, 5:10)

Strijelci u finalu su bili Pećanin Ajdin 11 poena,Kadić Faruk (c) 9 poena, Tarik Tuzlaković 6 poena,Mirza Vranić 6 poena, Šarić Emir 2 poena,Štancl Nilko 2 poena.

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 624 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2017 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda