Mjesna zajednica Ostružnica udaljena je četiri kilometra od centra Bosanske Krupe a još uvijek samo središte mjesne zajednice nije asfaltirano.Projekat  asfaltiranja i rekonstrukcije puta  u ovoj mjesnoj zajednici upravo je krenuo u realizaciju.

 

U kabinetu općinskog načelnika Armina Halitovića potpisan je ugovor o asfaltiranju i rekonstrukciji više od 1200 metara saobraćajnica kroz središte Mjesne zajednice Ostružnica. Vrijednost ukupnih radova je veća od 190 000 konvertibilnih maraka  a u prvoj  fazi  uradit će se poslovi u visini od 100.000 konvertibilnih maraka od čega su mještani Ostružnice  skupili  30 hiljada maraka  dok je preostali dio izdvojila općina iz ovogodišnjeg Budžeta. Potpisujući ugovor sa izabranim izvodjačem radova,firmom KOVGRAD iz Bužima , općinski načelnik Armin Halitović izrazio je očekivanje da će uskoro biti obezbjedjena sredstva i  za drugu fazu te da će projekat  biti u potpunosti završen tokom ovog ljeta.   Mustafa Mušinović, mještanin Ostružnice tokom naše posjete rekao je da je asfalt još jedini preostali krupni infrastrukturni projekat koji treba uraditi jer je u proteklih nekoliko godina rješen problem snabdjevanja vodom,  dovedeni su telefoni i kvalitetna elektro mreža i to je omogućilo da se gotovo svi stanovnici vrate svojim kućama. Očekivanja Mušinovića su da će se ubrzo prikupiti i preostali dio sredstava neophodnih i za drugu fazu kako bi svi satnovnici ove Mjesne zajednice imali asfalt ispred svojih kuća .

Gotovo svaka kuća u ovoj mjesnoj zajednici ima nekog člana udruženja proisteklog iz odbrambeno oslobodilačkog rata ali je isto tako veliki broj onih koji rade u inostranstvu pa su očekivanja da će se ubrzo prikupiti sredstva neohodna da bi se učestvovalu i u finansiranju druge faze projekta.Prema rječima Izeta Balkića perdsjednika  gradjevinskog odbora gradjani su do sada mnogo puta bili obmanuti pa će početak radova sigurno značiti i novi poticaj za prikupljanje preostalog dijela neohodnih sredstava.Čim se mašine pojave na terenu narod će vidjeti da se sada radi ozbiljno i da je postavljanje asfalta u njihovoj mjesnoj zajednici samo pitanje dana. Radovi u sklopu prve faze započet će već tokom slijedeće sedmice a predvidjeno je da traju najduže 60 radnih dana.   

Ademir Mesić

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 627 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2017 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda