U Bosanskoj Krupi održana je redovna godišnja Skupština Udruženje pčelara Lipa .Na Skupštini je analiziran rad tokom protekle godine i sve ocjene su da se radilo kvalitetno i da Udruženje pčelara Lipa konstantno napreduje i  zadovoljava članove Udruženja organizujući edukativne tečajeve ,savjetovanja i podjelu pčelarskih potrepština.

 

Sjednica Skupštine bila je i prilika da se uruče zahvalnice za dugogodišnji doprinos pčelarstvu pčelaru Husniji Bajriću ,i za izuzetan dioprinos u pčelarstvu vahidu Hodžiću.Upravni odbor je jednoglasno donio odluku da za poseban doprinos u razvoju pčelarstva na području općine Bosanska Krupa zahvalnicu dodijeli i načelniku općine Bosanska Krupa Arminu Halitoviću, koju će predstavnici udruženja naknadno  uručiti.

 

Članovima udruženja se ispred Saveza pčelara USK-a obratio predsjednik Skupštine saveza, Remzija Hodžić, kojom prilikom su pčelari Općine B. Krupa dobili informacije o aktivnostima u 2011.g. i planovima Saveza Pčelara USK-a za budući period.

 

Usvojeni su svi ponudjeni izvještaji a posebna tačka su bili projekti koji bi se trebali realizovati u 2012.g. na privredno-ekonomskoj osnovi zajedničkog ulaganja općine, udruženja i pčelara a odnose se na nabavku  pogača,nabavku matica, i sredstva na bazi timola.

Predloženi projekti trebaju pomoći pčelarima da saniraju trenutne velike štete i gubitke pčelinjih zajednica zbog suše u 2011.g., da pomognu pčelarima u proširenju pčelinjih zajednica u 2012.g. Ovo su projekti koji se po prvi put trebaju realizovati na bazi zajedničkih ulaganja i čiji su rezultati statistički mjerljivi, za što su obavljeni razgovori u općini Bosanska Krupa, te pribavljena načelna saglasnost o planu i  realizaciji istih u 2012.godini.

 

Ove godine redovna Skupština UP“Lipa“ imala je i svoj izborni.Pojedini članovi upravnih struktura zbog ličnih i porodičnih obaveza su se zahvalili na povjerenju i svoja mjesta ustupili drugima dok je većina članova koji vode Udruženja ostala tako je u skladu sa Hajrudin Krupić ponovo  predsjednik Skupštine udruženja,Amir Komić ostao je  predsjednik Upravnog odbora,a za novog sekretara i blagajnika izabran je Sakib Pašalić. Novi Upravni odbor čine

Asmir Oraščanin,Husnija Bajrić,Safet Duraković,Asim Ičić,Darmin Velić i Mehmedalija Harbaš,dok su članovi Nadzornog odbora je Bekir Mujagić-predsjednik,Zaim Bećirević-član i Ale Čataković.

 

Članovi prethodnog saziva UO, a koji zbog privatnih razloga nisu u mogućnosti dalje aktivno učestvovati u radu organa udruženja,  izjavili da su na raspolaganju za određene aktivnosti u udruženju, te da će i dalje dati svoj doprinos u aktivnostima udruženja, a što se posebno cijeni od strane pčelara.

 

Ademir Mesić

 

Hasan Goršić je mladi pisac iz Bosanske Krupe.Učenik je Bosansko-Turskog koledža u Bihaću i knjiga"Strah u ogledalu"  je njegov književni prvijenac

Pozivaju se svi gradjani bosanskokrupske općine a posebno istinski ljubitelji  pisane riječi na promociju knjige, zbirke pjesama "Strah u ogledalu" autora Hasana Grošića.Promocija će se održati   u subotu (17.3.2012.god.) u 18:30 sati u maloj sali Doma kulture Bosanska Krupa.


Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 668 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda